ABOA 2024- joukkue kansainväliseen iGEM-kilpailuun Pariisiin!

Hankkeen esittely

Lahjoita ja tue ABOA 2024- joukkuetta kehittämään avaruusvitamiineja! Bioteknologian ja luonnontieteiden opiskelijoista koostuva ABOA 2024- joukkue osallistuu tänä vuonna iGEM-kilpailuun, jossa tarkoituksena on ratkaista jokin paikallinen tai globaali ongelma bioteknologian keinoin. Projektin tekemiseen on aikaa noin kymmenen kuukautta.

Projekti liittyy tänä vuonna avaruuteen ja siihen, miten pitkillä avaruuslennoilla voidaan E. colin avulla tuottaa astronauteille välttämättömiä vitamiineja. Tavoitteena on voittaa kilpailun avaruuskategoria sekä kultamitali esimerkillisellä innovaatioprojektilla! Tulevaisuudessa ei ole kestävää eikä logistisesti järkevää lähettää suuria vitamiinirahteja tai vihanneskuormia avaruusasemille.

Projekti tukee vihreän solumaatalouden kehittymistä luoden samalla uusia mahdollisuuksia elämän ylläpitoon tulevaisuudessa maapallon ulkopuolellakin. Itse kilpailusta ja tutkimuksen tekemisestä syntyy kustannuksia, joihin etsitään rahoitusta yritysyhteistyön lisäksi joukkorahoituksen avulla.

Lahjoita ja rakenna silta kohti kestävää avaruusmatkailua! Tulevaisuudessa solumaatalouden avulla voidaan tuottaa tarvittavat vitamiinit suoraan avaruusasemilla, säästäen resursseja ja varmistaen, että seuraavat sukupolvet voivat tutkia ja asuttaa avaruutta vihreitä arvoja kunnioittaen.

Työryhmän esittely

ABOA 2024- joukkue on Aboa Turku ry:n alainen turkulaisista ja tamperelaisista bioteknologian ja luonnontieteiden opiskelijoista koostuva tutkimusryhmä. Joukkue osallistuu tänäkin vuonna maailman suurimpaan kansainväliseen synteettisen biologian kilpailuun iGEM:iin. Kilpailu järjestetään Pariisissa lokakuussa 2024.


Lahjoituksia 7

Kerätty (min. 1000 €)
Tavoite
210 € 5000 €
Keräys aikaa jäljellä
Päättyy
59 päivää 15.09.2024

Lahjoita

Summa Tällä summalla mahdollistetaan:
5 € Laboratoriotyön viljelysmalja
10 € Lasten tiedeopetukseen puuhavihko
25 € Tiimiläisen ABOA-paita
50 € iGEM-kisapäivän ruokailut
100 € Geenikokonaisuus, jossa bakteerille ohje vitamiinin valmistukseen