Puhallinorkesterien SM-kilpailu

Hankkeen esittely

Tampereen puhallinorkesteriyhdistys ry toteuttaa Puhallinorkesterien SM-kilpailun 7.- 8.5.2022.

Kulttuurilahjahankkeella keräämme rahoitusta kilpailun toteuttamiseen talkoovoimin. Puhallinorkesterien SM-kilpailu on noin joka kolmas vuosi järjestettävä valtakunnallinen kilpailu- ja koulutustapahtuma alan harrastajille ja ammattilaisille. Kilpailuun osallistuu arviolta 25-30 puhallinorkesteria, yhteensä noin 1500 soittajaa ympäri Suomea. Orkesterit ovat yhdistyspohjaisia harrastusorkestereita, oppilaitosten ja ammattioppilaitosten sekä musiikkiopistojen puhallinorkestereita.

Kilpailu on jaettu viiteen sarjaan: C-sarja lapset, B-sarja nuoret ja harrastaja-aikuiset sekä A-sarja, jossa kilpailevat korkeatasoiset harrastajaorkesterit ja ammattiopiskelijaorkesterit. Lisäksi on vapaasarja, jossa ei kilpailla, vaan saadaan tuomariston arvio esityksestä.

Tapahtuma on myös tärkeä alan harrastajien ja ammattilaisten kohtaaminen, joka voimistaa puhallinsoittimien harrastusta Suomessa.

 

Työryhmän esittely

Tampereen Puhallinorkesteriyhdistys ry ”Tampu” on perustettu vuonna 2006. Yhdistystämme pyörittää puhallinorkesterimusiikkia rakastavien harrastajien ja ammattimuusikoiden joukko talkoovoimin.

Yhdistyksen toiminnan tarkoituksena on ylläpitää ja kehittää puhallinmusiikin harrastusta sekä edistää ja tukea puhallinmusiikkitoiminnan kehitystä Tampereella ja Pirkanmaalla, edistää jäsenten välistä yhteistoimintaa, järjestää jäsenilleen harjoituksia ja kursseja  sekä paikallisia, alueellisia, valtakunnallisia tai kansainvälisiä puhallinmusiikkitapahtumia.

Yhdistyksen jäseninä on toistakymmentä pirkanmaalaista orkesteria, ja niiden lisäksi Tampu-verkostossa on kymmenkunta muuta paikallista orkesteria.

Yksi yhdistyksen avaintavoitteista on yhdistää jäsenorkestereitä ja erityisesti nuoriso- ja aikuisorkestereita eri musiikkitapahtumien kautta. Toinen merkittävä tavoite on saada musiikkioppilaitoksista valmistuvat soittajat siirtymään harrastajaorkestereihin.

Tukemalla tulevaa tapahtumaamme pienellä tai isommalla summalla mahdollistat nuorille ja vanhemmillekin soittajille sekä talkoolaisille mieleenpainuvan elämyksen Tampere-talossa.


Lahjoituksia 19

Kerätty (min. 500 €)
Tavoite
336 € 5000 €

Lahjoita

Hankkeen keräys on päättynyt.