Tukea sarjakuvalle - Sarjainfo-lehden tekeminen ja julkaiseminen

Hankkeen esittely

Joukkorahoituskampanja auttaa maksamaan avustajille palkkioita ja tekemään laadukasta journalismia. Pienikin tuki auttaa. Sarjakuvaseura ei esimerkiksi saanut tälle vuodelle valtion tukea Sarjainfoa varten.

Vastaavien medioiden yleiset vaikeudet ovat pidempiaikaisia. Kulttuuri- ja mielipidelehtien tuet ovat Suomessa pohjoismaisittain alhaisella tasolla. Kirjastojen sisäänostot ja irtomyyntipaikat ovat vähentyneet viime vuosina. Paperi, painokustannukset ja postitukset kallistuvat nopeasti. Sarjainfoa on tärkeää tehdä painettuna, samalla kun lehden verkkosisältöjä kehitetään. Osa sisällöstä on saatavilla myös verkossa, samoin kuin kattava arkisto.

Suomessa on kansainvälisestikin katsottuna laadukas sarjakuvakenttä, mutta se tarvitsee näkyvyyttä ja tukea. Kun kulttuurijournalismi ja kritiikit ovat vähentyneet ja keskittyneet mediassa, laadukas erikoislehti on entistä tärkeämpi. Esimerkiksi monista kiinnostavista teoksista ei ilmesty kritiikkejä muualla.

Työryhmän esittely

Suomen sarjakuvaseura on sarjakuva-alan keskusjärjestö. Seuran julkaisema Sarjainfo on ainoa sarjakuviin keskittynyt aikakauslehti Suomessa. Se on ilmestynyt jo 50 vuotta, neljästi vuodessa.

Sarjainfo tiedottaa ja kirjoittaa alan tekijöistä sekä ilmiöistä. Se julkaisee sarjakuva-alan uutisia ja arvioita. Lehti sai 2020 Kultti ry:n Laatulehtipalkinnon erityismaininnan “visuaalisesti elämyksellisin”.


Lahjoituksia 63

Kerätty (min. 300 €)
Tavoite
2000 € 5000 €

Lahjoita

Hankkeen keräys on päättynyt.