Petäjäveden vanhan kirkon kesäkonsertit

Hankkeen esittely

Petäjäveden vanhan kirkon 30-vuotisen Unesco-taipaleen kunniaksi vanhalla kirkolla järjestetään kesällä 2024 viiden konsertin sarja.

Konserteissa esiintyvät Viitasen Piia (10.7.), Eve & Ossi (17.7.), Jukka ja Tove Leppilampi & Marzi Nyman (26.7.), Charlotte Loukola & Joona Uusitalo (31.7.) sekä Panu Savolainen & JPP (7.8.). Konserteissa kuullaan niin indie-folkia, gospelia, jazzia ja klassista kuin kaustislaista viulunsoittoakin. Ne tarjoavat keskisuomalaisille, ja etenkin kulttuuriperinnön ja musiikin ystäville, iloisen ja monipuolisen kulttuuritapahtuman ainutlaatuisessa tilassa.

Järjestäjätahot kustantavat työryhmän työskentelyn ja petäjävetiset talkoolaiset hoitavat konserttien kahvituksen ja liikenteenohjauksen. Kulttuurilahjan kautta on tarkoitus kattaa osa muista järjestyskuluista. Näistä suurimmat ovat esiintyjien palkkiot. Konsertteja rahoitetaan lisäksi lipunmyynnillä.

Työryhmän esittely

Työryhmä järjestää konserttisarjan Petäjäveden vanhalla kirkolla kesällä 2024. Työryhmään kuuluvat Petäjäveden vanhan kirkon säätiön projektityöntekijä Jesse Saarinen, Petäjäveden seurakunnan kanttori Leena Giers-Koljonen ja Petäjäveden kunnan kulttuurituottaja Olli Koponen. Konserttisarja järjestetään edellä mainittujen organisaatioiden yhteistyönä ja alaisuudessa.

Yleishyödyllisen Petäjäveden vanhan kirkon säätiön tehtävänä on Petäjäveden vanhan kirkon maailmanperinnön vaaliminen, sen ympäristön säilyttäminen ja suojeleminen sekä kohteen matkailupalveluiden ja tapahtumien järjestäminen. Säätiö ottaa toiminnassaan huomioon Petäjäveden vanhaa kirkkoa koskevat UNESCO:n maailmanperintökohteelle asettamat vaatimukset ja se tekee yhteistyötä asianomaisten viranomaisten kanssa. Petäjäveden seurakunta omistaa Petäjäveden vanhan kirkon ja kunta on lakisääteisten tehtäviensä lisäksi merkittävä alueen kulttuuritapahtumien järjestäjä.


Lahjoituksia 1

Kerätty (min. 1000 €)
Tavoite
10 € 5000 €
Keräys aikaa jäljellä
Päättyy
78 päivää 07.08.2024

Lahjoita

Summa Tällä summalla mahdollistetaan:
10 € Talkoolaisten eväitä
20 € Konserttien esitteitä
50 € Pianon vuokraamista
100 € Äänentoistoa ja tekniikkaa
200 € Esiintyjien palkkioita