Aina Kaikkien Ilona -lyhytelokuvasarja

Hankkeen raportti

Hanke toteutui lähes suunnitellusti, vaikka takaiskuja ja pientä viivästymistä tapahtui. Vastaanotto on ollut todella hyvä kaikin puolin ja kulttuurilahjasta on ollut meille paljon apua. Jatkoa sarjalle on toivottu heti ja aiomme jatkaa tarinaa tavalla tai toisella.

Miten Kulttuurilahjahanke auttoi toteutuksessa?

Kulttuurilahjahankkeesta oli meille todella suuri apu! Saimme katettua mm. henkilökunnan ruokailukulut. Meidän budjettimme oli lyhytelokuvaan minimaalinen ja ilman tätä joukkorahoitusta tuotanto olisi vaikeutunut entisestään. Lyhytelokuvan kuvaukset olivat onnistuneet ja olemme tyytyväisiä lopputulokseen. Kiitos kulttuurilahjahanke, kun autoit meitä mahdollistamaan tuotannon loppuun saattamisen!

Hankkeen esittely

Toteutimme pienellä porukalla yhtenä Voionmaan opiston elokuva- ja TV-linjan vuoden 2022 lopputöistä 26 minuutin pilottijakson kuvitteelliselle TV-sarjalle Aina Kaikkien Ilona. Tuotoksemme sai erittäin hyvän ja innostuneen vastaanoton sekä opettajilta että katsojilta, joten päätimme kuvata myös toisen jakson. Työryhmämme kasvoi nopeasti ja kaikki näyttelijämme jatkavat rooleissaan. Kyseessä on intohimoprojekti, budjettimme lähtee nollasta ja kuvaamme jakson 17.11.-27.11.2022 välillä. Pyrimme kuitenkin saamaan jonkinlaista tukea, sillä toiveena olisi saada kaikille osallistujille ruokaraha sekä kattaa matkustus- ja lokaatioiden vuokrakulut. Opettajiemme kannustuksesta syntyi haave saada sarja viralliseen tuotantoon. Suunnitelmat jatkoon on jo tehty ja luotto ideaan vahva!

Työryhmän esittely

Aino Häyrinen

Tässä projektissa Aino toimii käsikirjoittajana, ohjaajana ja tuottajana. Aino kävi Voionmaan elokuva- ja TV-opinnot sekä käsikirjoituskoulutuksen 2021-2022 ja pääsi ensimmäisiä kertoja toteuttamaan ideoitaan. Tulevaisuuden haaveissa häämöttää käsikirjoittaja- ja ohjaajaopintojen korkeakoulupaikka, mutta tärkein tavoite olisi päästä ideoimaan ja tekemään kaikenlaista.

Vesa Sinkko

Aina Kaikkien Ilonassa Vesku toimii kuvaajana ja toisena tuottajana. Hänellä on myös pääosin vastuu, näkemykset ja kaikki langat käsissä tekniikan osalta. Syksyllä 2021 hän Voionmaan elokuva- ja TV-opinnot. Siitä hän jatkoi suoraan media-alan ammattitutkintoon samaisessa opistossa, jossa suuntautuu kuvaamiseen ja jälkituotantoon. Hän on myös orastavalla media-alan urallaan ehtinyt jo tekemään isommissa tuotannoissa videoassistentin ja tuotantokoordinaattorin hommia.

Katariina Pasanen

Katariina näyttelee projektissamme pääroolia ja on muutenkin tärkeä osa tuotannon sujuvuudessa. Pihtiputaalta kotoisin oleva Katariina toteutti pitkäaikaisen haaveensa näyttelijäntyöstä ja aloitti syksyllä 2021 Voionmaan opiston näyttelijäkoulutuksen. Koulun alkamisen jälkeen hän on myös ehtinyt tekemään kesäteatteria, mainostöitä ja pieniä replikoivia rooleja TV-tuotannoissa. Hän myös jatkoi opintojaan näyttelijäntaiteen jatkolinjalla Laajasalon Opistoon.

Hilkka Palo

Hilkka toimii tämän projektin 1. apulaisohjaajana. Hänen tehtävänään on pitää työryhmä aikataulussa kuvauspäivinä. Hilu energinen ja tehokas työkaveri! Kokemusta löytyy useammasta hommasta, eniten kuitenkin valaisusta ja esituotannosta. Hän opiskelee tällä hetkellä Voionmaan koulutuskeskuksessa, AV-linjalla. Viimeisimpänä projektina hän oli mukana tänä kesänä kuvatussa Kontio & Parmas -sarjan 4. tuotantokaudella.

Tämän lisäksi mukana on iso tehotiimi (pääosin Voionmaalta) tuotannon eri vaiheissa, joiden avulla kuvaukset onnistuvat nopeasti ja sujuvasti. Myös koko näyttelijäporukka lopputyöstä ilmoittautui mukaan ja jatkaa innostuneesti rooleissaan!


Lahjoituksia 14

Kerätty (min. 1500 €)
Tavoite
370 € 5000 €

Lahjoita

Hankkeen keräys on päättynyt.