Frost - Lyhytelokuva

Hankkeen esittely

Tarkoituksena on kuvata lyhytelokuva Frost, joka sijoittuu luonnonkatastrofin jälkeiseen vulkaaniseen talveen. Elokuvan maailma on näyttävä yhdistelmä kolmea aikakautta: 1900, 2020 ja 2XXX. Elokuvan maailmassa vallitsee jääkausi, jossa ei mikään kasva tai elä. Maaperä on saastunut ja ihmisten on pitänyt rakentaa uusia tiloja, laboratorioita ja kasvihuoneita, jotta he voivat kasvattaa ruokaa. Tilanne on jakanut ihmiskunnan pieniin ryhmiin. Ruuan vähäisyys ja kasvattamisen vaikeus on luonut näihin ryhmiin kulttimaisia hierarkioita ja tyranniaan perustuvia yhteisöjä. Ihmisiä pakotetaan tekemään asioita vasten tahtoaan ja suorastaan palvomaan yhteisöjen ylimystöä. Tämä on aiheuttanut myös yhteisöjen sisäisiä sotia ja vastarintaliikkeiden syntymistä.

Elokuva seuraa miestä joka on löytänyt tien vapauttaa kansat. Tätä ei kuitenkaan hierarkian korkein porras suvaitse. Miehen päästä on luvattu palkkio, mikä tuo jatkuvia konflikteja hänen matkallaan pelastaa kansat.

Työryhmän esittely

Peter Rantala – Ohjaaja/Tuottaja

Peter Rantala on 26 -vuotias Tamperelainen Av-alan kevytyrittäjä ja freelancer.
Rantalalla on kokemusta monista Tv- ja muista tilaustyötuotannoista freelancerina. Rantala on toiminut tuotannoissa ohjaajana, tuottajana, kuvaajana, kameraoperoijana, valaisijana, bestboyna ja runnerina. Rantalalla on lähes koko av-ala hallussaan. Rantala on pääsääntöisesti toiminut projektien kuvaajana ja hän on suunnitellut ja toteuttanut kuvaukset. Hän on tehnyt monia monikamera ohjelmia Alfatv:lle, livestream konsertteja ja seminaareja.
Rantalalla on järjestelmällinen tapa tehdä työnsä ja suunnitella kaikki työn vaiheet mahdollisimman tarkasti ennen toteutusta optimoiden ajan ja rahan käytön.
Rantala on kylmäpäinen ryhmän vetäjä ja pystyy tiukan paikan tullen tekemään kompromisseja ja ratkaisuja.

Lassi Lukkala – Apulaisohjaaja

Lassi Lukkala on 24-vuotias media-alan koulusta kesällä 2021 valmistunut uusi, joskin suhteellisen kokenut henkilö. Lassi toimii lähinnä ohjaajana sekä apulais-ohjaajana, mutta kokemusta löytyy monelta alan saralta. Edellisiä isoja tuotantoja Lassilla on Hymyä-sarja, Rantabaari-sarja sekä Voionmaan koulutuskeskuksen elokuva ja tv-alan monikamera kurssin tuntiopettaja. Grip-henkilönä Lassi on toiminut Hymyä! – sarjassa sekä Koju productionsin kanssa. Apulaisohjaajana toiminut muunmuassa Rantabaari – sarjassa sekä sanovat sitä sattumaksi lyhytelokuvassa. Lassi on ollut vuonna 2020 toiminut voionmaan elokuva ja tv-alan linjalla monikamera kurssilla kouluttajana ja nyt 2021 vuonna samalla kurssilla tuntiopettajana. Lassilta löytyy myös lukuisia pienempiä tuotantoja kuten streameja, koulutusvideoita, mainoksia sekä yritysvideoita. Yrityksistä vakio asiakkaina toimivat muunmuassa Dog Develop Oy sekä Korsi terapiatalo.

Simeon Hela – Kuvaaja / Värimäärittelijä

Simeon Hela on 25 -vuotias tamperelainen av-puolen yrittäjä (Ankka tuotannot Oy). Hänellä on kokemusta useiden mainoselokuvien ja lyhytelokuvien kuvaussuunnittelusta, kuvauksesta ja värimäärittelystä. Hela on toiminut myös teknisenä suunnittelijana erinäisissä livestream-tuotannoissa. Frost – lyhytelokuvassa hän vastaa tarinan kuvallisesta kerronnasta ja toimii ohjaajan oikeana kätenä myös elokuvan jälkityövaiheessa.

Mikael Nylund – Valaisija

Mikael Nylund on 27-vuotias media-alalla työskentelevä tamperelainen. Nylund on työskennellyt monissa tv-sarjojen, elokuvien ja mainosten valoryhmissä. Hän on toiminut valaisijana ja valaisutiimissä mm. Uusi Häräntappoase, Koskinen, Battle Beast: No More Hollywood Endings. Hänellä on myös kuvaajan kokemusta esimerkiksi Asunnottomat tv-dokumentista ja Mikko Tampere ja tähdet ohjelmasta.


Lahjoituksia 15

Kerätty (min. 6000 €)
Tavoite
10390 € 20000 €

Lahjoita

Hankkeen keräys on päättynyt.