Hennala 1918 Muistojuhlaviikot 30.4.-10.5.2018

Hankkeen esittely

Lahden Fellmanin pellosta Hennalasta muodostui Suomen sisällissodan traaginen loppunäyttämö. Punaisten antautuminen Lahdessa 30.4.-1.5.1918 synnytti 30 000 punavangin Fellmanin pellon. Hennala toimi yhtenä tunnetuimmista sisällissodan kuolemanleireistä, jossa teloitettiin, kuoli nälkään ja tauteihin 1200-1300 punavankia.

Haluamme jatkaa muistojuhlaviikkojen ja valtakunnallisen muistojuhlatapahtuman järjestämisellä sitä kansakuntamme henkistä kypsymisprosessia, mikä alkoi Urho Kekkosen johdolla Fellmanin pellolla 1978 ja on jatkunut taitelija Kaisa Salmen performanssina 2013.

Haluamme saada tapahtumasta tuellanne kansakuntaamme voimaannuttavan tapahtuman, joka olisi yksi askel sisällissotamme traumaattisesta perinnöstä vapautumisessa. Trauman purkamisen kansainvälisesti hyväksytty tapa on palauttaa uhrien ihmisarvo siten, että jälkipolvet tietävät, minne esivanhemmat on haudattu. Kutsumme historiaretkille, seminaareihin ja muistojuhlaan kaikkia suomalaisia ja sisällissodan seurauksena Venäjälle ja ulkomaille paenneita uhrien jälkeläisiä. Yleisötavoite pääjuhlaan on 10 000 henkilöä, kiertoajeluille, seminaareihin ja ennakkotapahtumiin 500-1000 henkilöä.

Olemalla mukana hankkeessa haluamme toimia kaikkien ihmisoikeuksia ja tasa-arvoa puolustavassa kansallisessa ja kansainvälisessä liikkeessä. Tervetuloa mukaan tukemaan hanketta Kulttuurilahja-joukkorahoituksen kautta!

Työryhmän esittely

Olemme aktiivisia historian harrastajia ja kiinnostuneita erityisesti Suomen itsenäistymisprosessista ja vanhan suomalaisen työväenliikkeen roolista itsenäisen kansakuntamme synnyssä.

Hennala 1918 muistojuhlatoimikunta kokonaisuudessaan:
Heikki Moilanen, eläkkeellä oleva veturinkuljettaja (puheenjohtaja)
Antti Holopainen, eläkkeellä oleva ylilääkäri (sihteeri)
Martti Talja, professori, kansanedustaja
Ville Skinnari, kansanedustaja
Tapani Ripatti, eläkkeellä oleva YLE:n toimittaja
Leena Sievänen-Pääkkönen, kasvatusneuvolan psykologi
Timo Taulo (teatteriohjaaja)
Kari Vähävuori, dokumenttikuvaaja
Mikko Puustinen, IT Tradenomi


Lahjoituksia 37

Kerätty
Tavoite
3370 € 10000 €

Lahjoita

Hankkeen keräys on päättynyt.