Muistoja Kiihtelysvaaran kirkonmäeltä - suullisen tarinaperinteen keräys

Hankkeen esittely

Muistoja Kiihtelysvaaran kirkonmäeltä – suullisen tarinaperinteen keräys

Kiihtelysvaaran liki 250-vuotias kirkko joutui tuhopolton kohteeksi 23.9.2018.
Jo paloyönä katsojat kertoivat omakohtaisia ja erittäin rakkaita muistoja koskien omia ja sukunsa elämänvaiheita, jotka liittyivät kirkkoon ja sen lähiympäristöön. Monelle kirkko oli sukupolvien mittaisen sukuhistorian perinteikäs kaste-,rippi- vihki- ja hautajaispaikka.

Pitäjän asukkaiden keski-ikä on korkea ja monet muistot ovat ehtineet uutta kirkkoa odottaessa katoamaan, muisteljoiden siirryttyä tuonninmaisiin.

Keräämällä ja koostamalla kirkonmäkeen kohdistuva suullinen muistitieto vielä eläviltä ihmisiltä sarjaksi vapaastikatsottavia lyhyitä videoita, saadaan edes osa vanhoista tarinoista ja henkilöhistorioiden palasista kerättyä talteen jälkipolville.

Ajallisesti keräysvaihe sijoittuu ajalle  4.1.-4.5. 2021, kuvaukset tarkoitus aloittaa rinnakkain keräysvaiheen kanssa. Toteutukseen vaikuttaa koronatilanteen kehittyminen.

 

Työryhmän esittely

Asun näkömatkan päässä 23.9.2018 tuhopoltetusta Kiihtelysvaaran kirkosta.

Kuvasin tuoreeltaan paloyön ja -päivän tapahtumia ja siinä sivussa moni muisteli kirkkoon ja kirkonmäkeen liityviä tapahtumia. Silloin nousi idea kerätä tätä kyläläisten ja osallisten henkilkohtaista muistitietoa talteen, ennen kuin se katoaa lopullisesti.

Olen tehnyt useita lyhyitä dokumentteja erilaisista tapahtumista, kiivaimmillaan asiakkaan nettisivuille lähes reaaliajassa 28 videokoostetta yhden kuukauden aikana tehdystä moottoripyörämatkasta.

Viime ajat on tekeminen on ollut pääasiassa erilaisten seminaarien ja tapahtumien striimauksia.


Lahjoituksia 6

Kerätty (min. 300 €)
Tavoite
75 € 5000 €

Lahjoita

Hankkeen keräys on päättynyt.