Kanttila kulttuurin käyttöön!

Hankkeen esittely

Hankkeessa perustetaan Minna Canth akatemiaa ja korjataan 200 vuotta vanha puurakennus Kanttila kulttuurin käyttöön. Minna Canth ( 1844-1897) oli yksi suomalaisen yhteiskunnallinen vaikuttaja, kirjailija, lehtinainen, ja liikenainen. On aika kunnioittaa hänen ja aikalaistensa arvoa ja korjata Kanttila kulttuurin käyttöön!

Kanttila on suomalaisen tasa-arvon ja sananvapauden historiallinen keskus. Rakennuksessa on sijainnut Minna Canthin (1844-1897) koti- ja liiketila, Sisä-Suomen ensimmäisen kirjakauppa (1820) ja se on palvellut aina vuoteen 1974 asti Minnan perilliset nimisenä kauppana.

Kanttila on kooltaan 1200 m2. Rakennukseen on suunniteltu kahvila, seitsemän majoitustilaa, työ- ja näyttelytilaa sekä ullakolle studiotila. Toiminta tulee olemaan ympärivuotista sisältäen tapahtumia, seminaareja, tiedekahvilan ja tietenkin Minna Canthista ja tasa-arvon historiasta kertovan Minnan salongin.

Kanttilan tulevaan toimintaan ja muutos- ja korjaushankkeen ohjaamiseen perustetaan Minna Canthin säätiö, joka ylläpitää Minna Canth akatemiaa ja vaalii Minna Canthin henkistä perintöä. Rakennushankkeen rakennuttajana tulee toimimaan Minna Canth akatemia säätiö.

Minna Canth akatemian erityistehtävänä on vaalia ja hoitaa Minna Canthin perintöä tasa-arvon, ilmaisuvapauden ja demokratian kehittämisessä sekä toimintansa ja toimintapiirissään olevien avulla tukea kulttuuritoiminnan menestymistä, rakentaa myönteisellä tavalla suomalaista yhteiskuntaa, sen taloutta, tekniikkaa, taidetta, tiedettä, kirjallisuutta, sekä kansainvälisyyttä ja kilpailukykyä sekä edistää ihmiskunnan ja ympäristön hyvinvointia.

Kunnostuksen jälkeen Kanttila tulee toimimaan kansainvälisenä tieteen ja taiteen residenssitalona ja kaupunkilaisten kohtaamispaikkana.

Työryhmän esittely

Hankkeesta vastaa Minna Canthin talo ry, jonka hallituksen puheenjohtajana toimii Sibelius-Akatemian kapellimestarikoulutuksen emeritusprofessori, säveltäjä Atso Almila. Arkkitehti Arto Mattila on suunnitellut piirustukset. Tila- ja sisältösuunnitteluun on talkoilla osallistunut laaja asiantuntijaryhmä, kiitos kaikille jo nyt hanketta tukeneille! Lisätiedot, tj. Anja Lappi 040 538 3823.


Lahjoituksia 11

Kerätty (min. 3000 €)
Tavoite
440 € 20000 €

Lahjoita

Hankkeen keräys on päättynyt.