Kanttila, Minna Canthin talo kuntoon

Hankkeen esittely

KUNNOSTETAAN KANTTILA, MINNA CANTHIN TALO
Kuopiolaiset naisyhdistykset ja Suomen Naisliitto keräsivät vajaat 90 vuotta sitten talkoovoimin varat Minna Canthin patsaaseen Kuopiossa. Tammikuussa 2021 toteutetulla keräyksellä suunnitelmat etenivät hienosti ja nyt kerätään rahaa sähkö- ja LVI-suunnitteluun ja suunnitelmien viimeistelyyn ennen rakennuslupavaihetta!

Minna Canth (1844-1897) oli kirjallisuutemme uudistaja, ensimmäinen suomenkielinen sanomalehtinainen ja yhteiskunnallinen vaikuttaja. Kanttila oli Minna Canthin koti, kauppa ja kokoontumispaikka, Minnan Salonki.

Kanttila oli myös Sisä-Suomen ensimmäinen kirjakauppa vuosina 1820-1846.
Kulttuurilahjan avulla kutsumme nyt mukaan ihmisiä ja yhteisöjä, jotka haluavat olla mukana tämän
ainutlaatuisen kohteen muutos- ja korjaustyössä.

Haluamme, että ihmiset pääsevät näkemään Minnan Salongin, pääsevät käyttämään työ- ja majoitustiloja, nauttimaan tiede- ja taidekahvilasta sekä kokemaan Minnan näyttämön esityksistä, livenä ja verkossa.

Työryhmän esittely

Me Minna Canthin talo ry:ssä haluamme kunnioittaa Minna Canthin saavutuksia ja luoda Kanttilasta elävä taiteen, tieteen ja tasa-arvon residenssikeskus. Nostetaan yhdessä suomalaisen tasa-arvon historia osaksi eurooppalaista kulttuuriperintöä!

Minna Canthin talo ry on aatteellinen ja yleishyödyllinen yhdistys ja se omistaa kaikki Kanttilan kiinteistön osakkeet. Yhdistyksen tehtävä Kanttilan rakennuttajana on hankkia tarvittava muutos- ja korjaustyön rahoitus, valittava parhaat alan ammattilaiset toteuttamaan työt ja suunniteltava Kanttilan toimintamalli yhdessä tulevien toimijoiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa. Tulevan Kanttilan sisältöjä ohjaa Minna Canth Akatemia,joka on myös aatteellinen ja yleishyödyllinen yhdistys, jatkossa mahdollisesti säätiö.


Lahjoituksia 15

Kerätty (min. 10000 €)
Tavoite
580 € 20000 €

Lahjoita

Hankkeen keräys on päättynyt.