Likka - nuoret teatteriin!

Hankkeen esittely

Likka on nukketeatterinäytelmä kolmelle nukettajalle ja yhdelle muusikolle. Se on teatteriesitys, joka sisältää nukkeja, haitarimusiikkia, naurua, verta ja kyyneleitä. Näyttämöllä on neljä nykynukketeatterin ammattilaista, Turun Taideakatemian nukketeatteriopinnoista valmistunutta nuorta naista. Esityksen elävä musiikki ja nukettajien kanssa hengittävä äänimaailma koskettaa ja vie katsojan ajassa hetkeen, jolloin tehtiin ratkaisevia tekoja. Nuket ovat maagisella tavalla läsnä ja visuaalinen kerronta herkistää aistit.

Likka pohjautuu Anneli Kannon romaaniin Veriruusut, kirjan henkilöt ja tapahtumat jättivät lähtemättömän jäljen ohjaajan mieleen ja ensimmäisen kerran Likka nähtiin opiskelijatyönä Fanatik Figuras- festivaaleilla 2014. Nyt kun Suomen sisällissodasta on 100-vuotta, työryhmä palaa esitykseen ja tuo sen laajemmalle yleisölle. Vuoden 1918 tyttöjen toiveet ja unelmat ovat totta tänäänkin.

Työryhmä toivoo Likalle yleisöä juuri päähenkilöidensä ikäluokasta, 15-17 -vuotiaista nuorista. Tämän ikäiset nuoret pääsevät teatteriin yleensä koulun kanssa. Koulujen määrärahat kulttuurin ja taiteen tarjoamiseen ovat kuitenkin olemattomat. Kulttuurilahjan avulla työryhmä haluaa mahdollistaa Likka- näytelmään osallistumisen toisen asteen opiskelijoille, erityisesti ammatillisissa opinnoissa oleville nuorille. Likka nähdään marraskuussa 2018 Helsingissä Nukketeatteri Sampossa.

Työryhmän esittely

Kortteeri-työryhmä: ohjaus, visualisointi: Mila Nirhamo, Äänimaailma, muusikko: Perrine Ferrafiat, näyttelijät: Maria-Elina Koivula, Johanna Kultala, Maija Linturi. Työryhmän jäsenet ovat nykynukketeatterin ammattilaisia, valmistuneet Turun Taideakatemiasta. Kaikki ovat aktiivisesti ja monipuolisesti työskennelleet vaihtuvissa työryhmissä mm. näyttelijöinä, nukettajina, ohjaajina ja nukenrakentajina.


Lahjoituksia 2

Kerätty (min. 15 €)
Tavoite
90 € 3000 €

Lahjoita

Hankkeen keräys on päättynyt.