Vapauden museo Työväenmuseo Werstaalle

Hankkeen esittely

Suurnäyttelyn teemaksi on valittu vapaus, joka on työväenliikkeen perinteisiä arvoja. Vapauden museon tarinallisena lähtökohtana on Venäjän vallan alla elävä luokkayhteiskunta, mutta tarinaa ei jätetä maamme varhaisvaiheisiin. Näyttelyn näkökulmia ovat muun muassa sopimisen vapaus, turvaverkkojen tuomat vapaudet, koulutuksen avautuminen kaikille ja liikkumisen vapaus. Itsenäisyyden historiasta esiin nousevat niin sisällissodan kauhut, sopimusyhteiskunnan synty kuin kamppailut julkisesta päivähoidostakin. Näyttelyssä kävijät pääsevät myös itse ottamaan kantaa, millaista vapautta tänään kaivataan. Museo avataan marraskuussa 2017, kun kahdeksantuntinen työpäivä täyttää sata vuotta.

Työryhmän esittely

Itsenäisyyden juhlavuonna Työväenmuseo Werstaalla Tampereella avataan Vapauden museo, joka avaa työväenliikkeen näkökulman Suomen historiaan. Mukana museon rahoituksessa ovat jo monet työväenliikkeen merkittävät toimijat, Työväenmuseo Werstas ja Suomi 100. Kyseessä on suuri yhteinen ponnistus, joten pyydämme mukaan talkoisiin osastoja, yhdistyksiä ja aktiivisia kansalaisia.


Lahjoituksia 11

Kerätty (min. 10 €)
Tavoite
680 € 15000 €
Keräys aikaa jäljellä
Päättyy
34 päivää 01.05.2017

Lahjoita

Summa Tällä summalla mahdollistetaan:
10 € vapaan sisäänpääsyn Vapauden museoon. Vapaa sisäänpääsy mahdollistaa yhteiseen kulttuuriperintöön tutustumisen kaikille varallisuudesta tai sosiaalisesta asemasta riippumatta.
50 € yhdelle ryhmälle ammattiin opiskelevia maksuttoman opastuksen Vapauden museo-näyttelyyn. Koululaiset ja opiskelijat ovat Werstaalle tärkeitä. Ammattiin opiskelevien Mestariduunari-toiminta on ollut Werstaan pedagogisen toiminnan keskeisiä painopisteitä jo usean vuoden ajan.
200 € yksi suurtuloste historiallisesti merkittävästä valokuvasta tai yksi laadukas valaisin näyttelyyn. Onnistuneen näyttelyn toteuttaminen ei ole halpaa ja vaatii paljon tekniikkaa.
1000 € yhden työväenlipun konservointi Vapauden museota varten. Konservointi on ammattilaisten tekemää kallista käsityötä, joka varmistaa, että lippu pysyy kunnossa myös jatkossa ja sitä voidaan esitellä näyttelyissä.