Mahdollista koulu, kaivo ja kätilö

Hankkeen esittely

Adamadeya (suom. inhimillisyys) ry on kehitysyhteistyöyhdistys, joka tukee lasten koulunkäyntiä sekä edistää terveyttä ja hyvinvointia yhdessä Afrikan köyhimmistä maista Burkina Fasossa, noin 2 000 asukkaan Moamin kylässä. Maassa vallitsee rauha ja terroristihyökkäykset rajojen ulkopuolelta Burkina Fasoon ovat harvinaisia. Silti Burkina Faso on Suomen ja kansainvälisten avustusten kohteena lähes olematon.

Adamadeyalla on kolme hanketta: koulunkäynti, puhdas vesi ja terveydenhuolto. Muutokset toteutetaan kyläyhteisön toiveiden pohjalta ja yhteistyössä koko yhteisön voimin.

Koulu-projekti

Moamin kylässä on ala-aste ja 251 oppilasta. Tuemme koulukäyntiä maksamalla puolet vuosimaksuista. Kunnostutamme koulua pihoineen sekä hankimme oppimateriaalia. Koulun pulpetit, katot ja lattiat on kunnostettu. Ikkunat on uusittava. Seinien myrkyttäminen termiiteistä on tehtävä vuosittain. Saniteettitilat on korjattava. Koululaiset tarvitsevat kengät sekä reput.

Kätilö-projekti

Kylässä ei ole terveydenhuoltoa. Lähin sairaala on 25 kilometrin päässä. Lapsikuolleisuus on sadekaudella jopa 40 prosenttia. palkkaamme Moamiin 1-2 viikoksi kätilön, lääkärin ja sairaanhoitajan. Lääkärin ja farmaseutin kanssa arvioidaan ja hankitaan tarvittavat lääkkeet. Viimeksi heidän vastaanotoillaan kävi noin 50 henkilöä päivässä. Apua annettiin muun muassa keltakuumeeseen. Malariaverkkoja tarvitaan lisää.

Kaivo-projekti

2 000 asukkaan kylässä toimii kolme kaivoa. Joki kuivuu parissa kuukaudessa. Puhdasta juomavettä ei juuri ole. Uusi kaivo tulee toimimaan aurinkoenergialla ja varastoi vettä säiliöön. 

Työryhmän esittely

Adamadeya ry on neljä vuotta sitten perustettu poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton kehitysyhteistyöyhdistys. Yhdistyksellä on eri heimokieliä taitava tulkki ja hyvät kontaktit kylän päällikköön ja kylän edustajiin. Kylän luotettumme valvoo, raportoi ja vastaa muun muassa koulun korjaushankkeiden toimeenpanosta. Yhdistyksen omakustanteinen hankeseuranta Moamin kylään tehdään 2019-2020 vaihteessa. Kaikki rahat menevät hankkeisiin, yhdistyksellä ei ole työntekijöitä.


Lahjoituksia 39

Kerätty (min. 5000 €)
Tavoite
2336 € 30000 €

Lahjoita

Hankkeen keräys on päättynyt.