Taideteosten uudet materiaalit

Hankkeen raportti

Dinosaurustyö alkoi keväällä 2021 ja näyttää valmistuvan syksyllä 2022. Valutyö oli vaikeampaa kuin mammutissa 2016, koska teos oli korkeampi(selkä 4,5/5 m) ja seinämä paksumpi 5/8 cm. Lisäksi 4 m pitkän kaulan ja pään koneella nostaminen ja kiinnitys oli oletettua työläämpi. Ilman yhtätoista talkoomiesta työ olisi vasta puolivälissä, koska parityöskentely oli välttämätöntä jo turvallisuuden vuoksi. Lisäksi heillä oli eri alojen asiantuntemusta. Peltimuottien valmistustekniikka tärkeimpänä. Sisäpuolen kalustaminen onnistuu, koska sadeilmat eivät estä työn valmistumista. Tarkoitus on julkistaa todennäköisesti Suomen suurin eläinveistos ensi keväänä.

Miten Kulttuurilahjahanke auttoi toteutuksessa?

Dinosauruksen tarvikkeet maksoivat noin 15 000 euroa ja sen päälle talkooväen kestitys ja kulukorvaukset. Olen maksanut tarvikkeet pääasiassa keksimäni jätevesipuhdistamon lisenssimaksuilla, mutta Kulttuurilahja on ollut henkisenä tukena. Ammatini on teknikko, joten en ole taiteilija vaan tarjoan näihin töihin uusia materiaaleja. Niksibetonipatentin jälkeen olen hakenut ja saanut pikkupatentit pikakuitubetonille ja verkkomaalipinnoitteelle. Kerron dinosauruksen rakentamisesta ja esimerkkejä näistä uusista materiaaleista seuraavassa kirjassani.

Hankkeen esittely

Julkaisin viime vuoden puolella Niksigalleria – oppaan. Siinä kerrotaan kuvien avulla, miten niksibetonia voi käyttää puutarhassa. Olen jatkanut kehitystyötä edelleen. Rakensin Finnfoam-levyistä ponin ja päällystin sen patentoidulla pikaniksibetonilla. Tulevia messuja varten rakensin ponia kevyemmän hevosen ja päällystin sen uudella mv-pinnoitteella.

Tämän hankkeen tarkoitus on näyttää, että niksibetoni sopii puutarhan lisäksi myös taideteosten rakentamiseen. Dinosauruksen betonivartalo on nyt valmis. Työ jatkuu ensi keväänä, kun rakannen dinolle 7 m pitkän peltisen kaulan ja 10 m pitkän hännän. Pää ulottuu 11 m korkeuteen. Materiaalikuluja on tähän mennessä syntynyt yli 5000 euroa, joten tarvitsen rahallista apua työn loppuun saattamiseksi kesän 2022 aikana. Tämä teos on osa seuraavan opaskirjan sisältöä, jonka nimi on ”Taidetta puutarhaan”.

Lisätietoa: www.ekoinfo.f

Työryhmän esittely

Teknikko, keksijä, tietokirjailija, ITE-taiteilija 81 v.


Lahjoituksia 34

Kerätty (min. 2000 €)
Tavoite
2235 € 9000 €

Lahjoita

Hankkeen keräys on päättynyt.