Kuka poimii teesi? Auta meitä selvittämään teen tuotanto-olot

Hankkeen esittely

Vihreää, valkoista, mustaa ja maustettua… Tee on trendikkäämpää kuin koskaan.

Teetä viljellään muun muassa Intiassa, Kiinassa, Sri Lankassa ja useissa Afrikan maissa. Sen tuotantoon liittyy merkittäviä ihmisoikeusriskejä myrkytyskuolemista äärimmäiseen köyhyyteen ja lapsityövoiman hyväksikäyttöön.

Me haluamme tietää, millaisista oloista suomalaisten juoma tee tulee. Keräämme joukkorahoituksella lahjoituksia tutkimushankkeeseen, joka kartoittaa teen tuotanto-oloja Suomen suosituimpien teemerkkien takana.

Finnwatchin uutiskirjeen tilanneet saavat vuosien 2018–2019 aikana toteutettavan raportin suoraan sähköpostiinsa. Raportin voi myös hankkia ystävälle lahjaksi.

Finnwatch tutki vuonna 2016 ihmisoikeusriskejä kahvituotannossa. Suomalaisissa kaupoissa ja kahviloissa myytävän kahvin takaa paljastui lapsityövoiman hyväksikäyttöä, laittoman alhaisia palkkoja ja ongelmia työturvallisuudessa. Tutkimus sai valtavan mediahuomion Suomessa ja johti parannuksiin useiden kahvialan yritysten toiminnassa.

Tehdään sama teelle!

Työryhmän esittely

Finnwatch on yritystoiminnan globaaleja vaikutuksia tutkiva suomalainen kansalaisjärjestö.

Edistämme ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti vastuullista liiketoimintaa vaikuttamalla yrityksiin, talouden sääntelyyn ja yhteiskunnalliseen keskusteluun. Finnwatchin taustalla on joukko suomalaisia kehitys-, ay- ja ympäristöjärjestöjä. Riippumattomuutemme varmistamiseksi emme ota vastaan rahoitusta yrityksiltä.

Haluatko ensimmäisenä tiedon Finnwatchin raporteista? Liity mukaan uutiskirjeen tilaajiin.


Lahjoituksia 123

Kerätty
Tavoite
10090 € 15000 €

Lahjoita

Hankkeen keräys on päättynyt.