Katsojat katoksen alle Raahen kesäteatterissa

Hankkeen esittely

Raahen Teatterin ja raahelaisten pitkäaikainen haave on katettu kesäteatterikatsomo. Katsomon kattamisen avulla voimme tarjota teatterikansalle elämyksiä koko kesän – niin lapsille kuin aikuisille. Enää ei tarvitse katsojien pelätä sateen uhkaa vaan kaikki voivat tulla teatteriin hyvillä mielin, sillä jos sade yllättää, on katsoja suojassa. Olemme kehittäneet teatteritaloa ja kesäteatteripihaa pitkäjänteisesti, jotta katsojien viihtyvyys ja katsomiskokemus paranisivat. Raahen Teatterin teatteritalo on osoittautunut tärkeäksi kulttuuritilaksi kaupungille. Raahen Teatteri sijaitsee keskellä kaupunkia. Keskustassa ei ole vastaavaa ulkotilaa erilaisille esityksille. Kaupungista ei myöskään löydy samankaltaista sisänäyttämöä intiimeille esityksille tai konserteille. Teatteritontin ylläpito on tärkeä asia raahelaisen kulttuurielämän moninaisuudelle. Raahen kaupunki on myös tukemassa tätä hanketta omalla osuudellaan. Toivomme tätä kautta saavamme lisävaroja koko projektin rahoitukseen.

Työryhmän esittely

Raahen Teatteri on Raahen seutukunnassa toimiva ammattijohtoinen harrastajateatteri. Teatteri toimii vapaan ammattiteatterikentän ja harrastajateatterikentän risteyskohdassa. Teatteri tuottaa esittävän taiteen ohjelmistoa ympäri vuoden. Kiertueteatteritoiminnan myötä teatterin toiminta-alue on koko Pohjois-Suomi. Suurin tulonlähde on kesäteatteri, jonka kautta teatteri tukee muuta toimintaa. Raahen Teatteri ylläpitää omaa teatterikiinteistöä, joka toimii myös esitysvierailu- ja tuotantoalustana esittävän taiteen produktioille.

Teatterin tarkoituksena on pitää yllä ja edistää teatteritoimintaa Raahen seutukunnassa sekä työllistää alueen esittävän taiteen ammattilaisia. Kehitämme toimintaamme koko maakuntaa palvelevaksi kulttuurilaitokseksi. Kokoamme yhteen esittävän taiteen harrastajia ja tarjoamme mahdollisuuden harrastaa esittävää taidetta. Tarjoamme esittävän taiteen koulutusta, teatterimatkoja sekä lasten ja nuorten teatteritoimintaa.

Raahen kaupunki tukee tätä hanketta omalla rahoitusosuudella.


Lahjoituksia 265

Kerätty (min. 10000 €)
Tavoite
14050 € 30000 €

Lahjoita

Hankkeen keräys on päättynyt.