Tuonpuoleinen - Vienan Karjalaa ja kalevalaista perintöä elävöittävä taidenäyttely Kuhmossa

Hankkeen esittely

Kalle Kuisma ja Sisko Pajari valmistelevat taidenäyttelyä ”Tuonpuoleinen”, joka aukeaa 10.10.2021 Kalevalaisen kulttuurin keskus Juminkeossa Kuhmossa. Näyttelyyn voi tutustua myös etänä osoitteessa tuonpuoleinen.fi.

Suomen kultakauden taiteilijoille Kalevala ja Viena olivat ehtymättömiä inspiraation lähteitä. Vaikka aikaa on kulunut Gallen-Kallelan, Halosen ja Sibeliuksen ajoista, kollektiivinen perintömme on kuin Sampo, joka jauhaa meille esivanhempien syvää viisautta edelleen.

Siskon maalauksissa nähdään Vienan Karjalan maisemia ja mukana on myös muotokuvia runonlaulajista. Kalle säveltää ääniteoksen ja kuvaa kaitafilmille teosta, joka tulee esille Juminkeon auditorioon.

Teemme myös matkan Suomen puolen vienalaiskyliin Suomussalmella. Rimmin kylästä Gallen-Kallelakin löysi oman Väinämöisensä, Uljaskan. Vaikka Uljaska on jo maan tomua, Tuonpuoleinen kutsuu meitä yhä elämän ja kuoleman mysteerin äärelle.

Työryhmän esittely

Kalle Kuisma (mediatuottaja, muusikko) ja Sisko Pajari (taidemaalari; FM, arkeologia, Helsingin yliopisto) ovat taiteilijapariskunta, jotka ovat työskennelleet lukuisissa erilaisissa taide-, media-, musiikki- ja radioprojekteissa vuodesta 2013. Tänä vuonna olemme mm. Kallen luotsaaman Vadelma ry:n kanssa mukana Helsingin kaupunginmuseon Tiloissa näyttelyssä.

Tällä hetkellä työstämme projektia, jonka nimi on Tuonpuoleinen. Kyseessä on maalaus-, ääni- ja videotaidetta sekä installaatiota yhdistävä iso teoskokonaisuus, joka tulee esille Kalevalaisen kulttuurinkeskus Juminkekoon ajalla 10.10. – 31.12.2021 Kuhmossa. Näyttely on iso ponnistus perheellisenä varsinkin kulujen osalta.

Olemme saaneet hankkeelle KSS 1500 euron apurahan, joka kattaa pakollisista kuluista noin puolet. Kulttuurilahja olisi hieno tapa saada lisää tuloja, ettei tarvitsisi tätäkin projektia taas maksaa muita töitä paiskimalla.


Lahjoituksia 15

Kerätty (min. 100 €)
Tavoite
440 € 2000 €

Lahjoita

Hankkeen keräys on päättynyt.