Tanssiopisto Vinha vie tanssin iloa ympäri luoteista Uuttamaata

Hankkeen esittely

Hankkeen tavoitteena on kerätä puolet (5500 euroa) koottavan näyttämökaluston kuluista Kulttuurilahjan kautta. Kampanja-aika on 12.2.-17.6.2018. Koottava ja siirreltävissä oleva kalusto sisältää kaksipuoleiset tanssimatot, sermit sekä ajanmukaisen valo- ja äänitekniikan. Tavoitteena on ottaa uusi näyttämökalusto käyttöön syksystä 2018 alkaen opiston esitystoiminnan tukena.

Työryhmän esittely

Tanssiopisto Vinha on Luoteis-Uusimaan tanssiyhdistys Vinha ry:n ylläpitämä taidekoulu, joka kuuluu tanssin taiteen perusopetuksen piiriin Karkkilan, Vihdin ja Lohjan alueella. Lämminhenkinen opisto tarjoaa laadukasta tanssinopetusta kaikenikäisille tanssin harrastajille. Vinha on toiminut alueellisena tanssikasvattajana jo yli kymmenen vuoden ajan ja jatkaa jo 1980-luvun lopulla tanssikasvatuksen alueella aloittaneiden Karkin tanssikoulun ja Vihdin taidetanssin edistämisyhdistyksen Villit lapset ry:n työtä.

Vinhalla on aktiivista ja monimuotoista harrastajien esitystoimintaa, jota pyritään viemään erilaisiin ympäristöihin ammattitaitoisen opetushenkilökunnan voimin. Esiintyminen on tärkeä osa tanssinopetusta ja sitä harjoitellaan avoimista ovista, kirjastoesityksistä ja vanhainkotivierailuista koko koulun yhteisiin näytöksiin. Kaikille ryhmille tarjotaan vähintään yksi esiintymismahdollisuus lukuvuoden aikana ja esiintymisen muotoa harkitaan ryhmän valmiuksien mukaan. Vinhassa tanssii noin 350 oppilasta Karkkilan, Vihdin ja Lohjan Pusulan alueella. Tanssiopiston toiminta ulottuu laajalle alueelle luoteisella Uudellamaalla.

Suurten oppilasnäytösten toteuttaminen ja vieminen esimerkiksi kouluihin vaatii tuekseen toimivan näyttämökaluston. Oppilasesitysten lisäksi Vinha kiertää esiintymässä Opetushallituksen tukeman opettajien tanssiryhmätoiminnan, TanssiOPEN Stage -projektin, muodossa. Tanssiopiston oman toiminnan ohella koottavaa näyttämökalustoa ollaan valmiita vuokraamaan ja siten parantamaan esittävän taiteen valmiuksia kiertää Uudenmaan länsi- ja luoteisosissa.


Lahjoituksia 14

Kerätty
Tavoite
1870 € 5500 €

Lahjoita

Hankkeen keräys on päättynyt.