Vähin äänin

Hankkeen esittely

Vähin äänin -äänite on kooste samannimisen biodiversiteettikatoon perustuvan esityksen musiikista. Teosta esitettiin Jyväskylän kaupunginteatterissa syksyllä 2021 kuudesti täysille katsomoille. Seuraavat esitykset ovat Jyväskylän Kesässä 2022 ja Turussa Aurinkobaletissa tammikuussa 2023.

Vähin äänin käsittelee luonnon monimuotoisuuskriisiä, maapallon historian kuudetta sukupuuttoaaltoa. Lajit katoavat hiljaa, ja tietoisuus asiasta tuntuu musertavalta. Luonto on kaunis, tärkeä – muuttamalla toimintatapojamme, suojelemalla ja ennallistamalla luontoa voimme hidastaa luonnon katoamista ympäriltämme. Äänitteen musiikki koostuu esitystä varten sävelletystä tai sovitetusta suomalaisesta musiikista. Musiikki kaikessa monipuolisuudessaan koskettaa, ilahduttaa, kauhistuttaa ja innoittaa.

Äänitteellä esiintyy Vähin äänin Ensemble, 11 taitavan laulajan kokeiluhaluinen ja luova ryhmä sekä rap-artisti Soul Valpio. Mukana on myös tutkijan puheenvuoro; suojelubiologi Panu Halme Jyväskylän yliopistosta.

Työryhmän esittely

Kirsi Kaunismäki-Suhonen on kuoronjohtaja ja kouluttaja, musiikin- ja luokanopettaja, joka taiteen kentällä rakastaa poikkitaiteellisia menetelmiä. Kirsi pyrkii ohjauksillaan saamaan aikaan tuoreita saundeja ja mielenkiintoisia musiikillisia kokonaisuuksia.

Tutkija Panu Halme on Jyväskylän yliopiston luonnonsuojelututkija ja kestävyysasiantuntija. Planeetan lääkärinä Panu etsii hoitokeinoja koko maailmaa vaivaavaan sairauteen nimeltä luontokato.

Soul Valpio (Ossi Valpio) on jyväskyläläinen rap-artisti, jonka  juuret ovat Urbaanilegenda-yhtyeessä. Ossi on alan pioneerina julkaissut hip hop -musiikkia n. 200 kappaleen verran jo yli 20 vuoden ajan. Sanoituksissaan Soul Valpio herättelee ihmisiä pitämään pienen ihmisen ja luonnon puolta unohtamatta kunnioittaa mustan rytmimusiikin juuria.

Vähin äänin Ensemble on koottu taitavista muusikoista ja puoliammattilaisista, joilla on halu kokeilla ja luoda uutta myös improvisaation keinoin:

Sopraanot: Elina Kanninen, Susanna Leppänen, Lale Cevirel

Altot: Anniina Roiha, Simone St Clair Stevenson, Saana Suutari

Tenorit: Otto Turunen, Ville Hämäläinen

Bassot: Pablo Delahay, Asko Puhakka, Benjamin Ojanen

Levyn taiteellisena tuottajana toimii Mikko Suhonen (SuhisMusic) , äänittäjä-miksaajana Taito Hoffrén (Ääniä Records) ja masteroijana Svante Forsbäck (Chartmakers).


Lahjoituksia 22

Kerätty (min. 400 €)
Tavoite
1870 € 5000 €

Lahjoita

Hankkeen keräys on päättynyt.