Aamukahvit W Marccuboi91 tanssipodcast

Hankkeen esittely

Aamukahvit W/ Marccuboi91 -tanssipodcast on aloittanut jaksojen tuottamisen syksyllä 2020. Koronan vuoksi tanssitaiteilija Marko Taiminen on aloittanut podcastin tekemisen, jossa käsitellään tanssin ja yhteiskunnan kysymyksiä. Projekti on aloitettu tekijän tarpeesta tehdä luovaa työtä taiteen kentän ollessa koronan vuoksi sulussa. Syksyn 2020 jaksot keskittyivät taidepedagogiikan kysymyksiin ja kevät 2021 on keskittynyt katulajeihin ja vähemmistökysymyksiin.

Podcastilla on 500 kuuntelijaa tällä hetkellä. Podcast on tavoittanut nuoret, jotka harjoittelevat ja harrastavat tanssia, sekä tanssin ammattilaiset niin opetuksessa kuin luovassa työssä. Syksyllä 2021 tanssin kaupallisuudesta ja katulajien kulttuurin omimiseen liittyvistä kysymyksistä siirrytään taidetanssin kentälle. Millaisia muotoja tanssi saa koronan vaikutuksen vuoksi? Kulttuurilahjalla mahdollistetaan podcastin vierailijoille asiantuntijapalkkio nauhoitetusta jaksosta. Podcastia on tehty tähän mennessä omarahoitteisesti.

Työryhmän esittely

Tanssitaitelija Marko Taiminen on tamperelainen 30-vuotias poikkitaiteellinen tekijä. Taiminen työskentelee niin teatterin kuin tanssin alueella näitä kahta taiteenalaa fuusioiden. Taiminen työskentelee eri ryhmien kanssa aina harrastajista ammattitaiteilijoihin. Hänen työskentelyssään korostuvat yhteisöllisyys, yhdenvertaisuus ja halu nostaa ja vahvistaa ihmisten ääntä yhteiskunnallisessa keskustelussa taiteen keinoin. Taiminen on opiskellut Metropoliassa ensin Teatteri-ilmaisun ohjaajaksi (AMK) ja täydentänyt koulutustaan Teatterikorkeakoulun tanssipedagogiikan opinnoilla.


Lahjoituksia 16

Kerätty (min. 1000 €)
Tavoite
400 € 2000 €

Lahjoita

Hankkeen keräys on päättynyt.