Arktiset Askeleet 2021

Hankkeen esittely

Kyseessä on yli 30v tanssitapahtuma, joka järjestetään vuosittain Oulussa. Tapahtuman tavoite on tanssikasvatuksellinen, se toimii eri tanssilajien harrastajia yhdistävänä foorumina. Tapahtumassa 400-500 osallistujaa eri puolilta Suomea näkevät toistensa esityksiä, tanssivat yhdessä työpajoissa, osallistuvat seminaareihin ja laajentavat tanssinäkemystään.

Tapahtuman järjestää Oulun läänin Tanssialan Tuki ry yhteistyössä Oulun ammattikorkeakoulun tanssinopettajakoulutuksen kanssa. Kevään 2021 tapahtuma järjestetään 26.-28.3.2021. Koronan vuoksi tapahtuma tanssitaan etänä, Tästä onneksi saatiin hyvää kokemusta syksyn 2020 etätapahtuman myötä.

Tapahtuman budjetti on n. 30-40000 euroa, jonka kokoon kerääminen on haastavaa ja jonka julkinen tuki on huomattavan epävarmaa. Kulttuurilahjan myötä saadut rahat tullaan käyttämään suoraan katselmuksessa olevien tanssijoiden stipendeihin eli jokainen rahasumman lahjoittanut auttaa sillä yksittäistä nuorta tanssijaa tai tanssiryhmää eteenpäin omalla tanssimatkallaan.

Työryhmän esittely

Oulun läänin Tanssialan Tuki ry on järjestänyt valtakunnallista Arktiset Askeleet -tanssitapahtumaa vuodesta 1986. Viikonlopun kohokohta on tanssikatselmus, johon valitaan esiintyjät alkukeväästä käydyn videokarsinnan perusteella. Tänä vuonna mukaan haki lähes 200 teosta, katselmukseen valittiin 42 esitystä eri puolita Suomea. Tapahtumaviikonloppuna tanssittavan katselmuksessa esitykset arvioidaan ja ne saavat arviointiraadilta kirjallisen palautteen sekä erilaisia kunniamainintoja ja stipendejä. Viikonloppu pitää sisällään tanssityöpajoja ja seminaarin tapahtumaan osallistuville tanssijoille, tanssinopettajille ja tanssivaikuttajille.

 

 


Lahjoituksia 3

Kerätty (min. 500 €)
Tavoite
150 € 3000 €

Lahjoita

Hankkeen keräys on päättynyt.