Ankea betonipinta taiteen avulla kuntalaisten silmäniloksi

Hankkeen esittely

Mäntyharjun keskustaa hallitsee liikaa betoni, joka tekee alueesta ankean ja epäviihtyisän. Kuntalaiset ovat toivoneet, että Reissutorin ja kunnantalon alueen viihtyisyyttä voitaisiin kohentaa taiteen avulla. Se lisäisi myös turvallisuuden tunnetta. Alueelle saatiin paikallisten nuorten aloitteesta katutaideteos keväällä 2018. Teos nostatti vilkkaan keskustelun ja toiveen taiteen paremmasta näkymisestä.

Joukkorahoituskampanjan avulla halutaan saada uusi taideteos alueen kokonaiskuvaa elävöittämään ja piristämään. Teos toteutetaan 1960-80-luvulla rakennetun rakennuskompleksin luiskien betonisiin kaidepintoihin. Siten se näkyy ohikulkeville autoilijoille ja luo etenkin luiskia ja kevyenliikenteen väylää kulkeville miellyttävämmän ympäristön liikkua.

Teoksen toteuttajaksi haetaan ammattimainen katutaiteilija ja teoksen aihe valitaan yhteisöllisesti. Kuntalaisten halutaan osallistuvan teoksen valintaan ja toteutukseen sen eri vaiheissa. 

 

 

Työryhmän esittely

Mäntyharjun kunnan strategiassa kulttuuri on yksi keihäänkärki. Monipuoliset kulttuuripalvelut luovat elinvoimaisuutta ja lisäävät kuntalaisten hyvinvointia ja viihtyvyyttä. Kunnan kulttuuripalvelujen tavoite on kehittää kulttuuritoimintaa yhdessä kuntalaisten ja paikallisten yhteisöjen kanssa. Kulttuuripalvelut koordinoi katutaidehankkeen toteutuksen ja on sitoutunut rahoittamaan hanketta 2 000 eurolla.


Lahjoituksia 27

Kerätty (min. 1000 €)
Tavoite
1150 € 2500 €
Keräys aikaa jäljellä
Päättyy
75 päivää 31.01.2019

Lahjoita

Summa Tällä summalla mahdollistetaan:
10 € Taiteilijan yhden työpäivän ruokahuolto
20 € Taiteilijan työvälineet (telat ja siveltimet)
50 € 3 litraa maalia
120 € Henkilönostin päiväksi taiteilijan käyttöön
500 € Kokonaisen päivän työskentely materiaaleineen ja palkkioineen