ARVOKAS LEPOSIJA KANSALAISSODAN UHREILLE-RAAHEN HAUTAMUISTOMERKIN KUNNOSTUS

Hankkeen esittely

Raahen vankileirin muistomerkkitoimikunta on perustettu, jotta vuonna 1918 nimettöminä Haaralan hautausmaahan haudatut 142 punavankia saisivat asianmukaisen muistomerkin.

Vuonna 1951 paljastettu hautamuistomerkki, kaipaa kipeästi kunnostamista. Sen lisäksi Raahen vankileirillä nälkään, sairauksiin ja väkivallan uhreina kuolleiden pääasiassa Tampereen seudulta kotoisin olleiden vainajien nimet laitetaan tuleviin lisäkiviin, jotka sijoitetaan vanhan muistomerkin viereen. Hanke toteutetaan avustuksilla, kansalaiskeräyksellä ja talkootyöllä. Hankkeeseen on ryhdytty, jotta vainajat saisivat vihdoin, sata vuotta kuolemansa jälkeen arvokkaan ja asianmukaisen leposijansa.

Hautamuistomerkki on tarkoitus paljastaa 1.5.2018. Vainajat siunaa hankkeen suojelijana toimiva Oulun piispa Samuel Salmi.

Tule mukaan tukemaan hautamuistomerkin rakennusta. Se onnistuu Kulttuurilahjan kautta. Tukemalla hanketta, olet mukana rahoittamassa viimeistä leposijaa Raaheen sijoitetuille punavangeille.

Työryhmän esittely

Raahen vankileirin muistomerkkitoimikunta haluaa kunnioittaa punavankien kohtaloa. Tragedia oli paikkakunnalla valtava asia, joka jätti jäljet koko paikkakunnalle. Raahen hankkeen myötä halutaan antaa rauha heidän viimeiselle matkalleen.

Toimikunta koostuu paikallisista asukkaista, aktiiveista ja historian harrastajista. Raahen historian dokumentointi ja sodan uhrien kunnioittaminen on yhdistävä tekijä työryhmän jäsenten kesken.


Lahjoituksia 15

Kerätty
Tavoite
1500 € 10000 €

Lahjoita

Hankkeen keräys on päättynyt.