Eläköön taiteilijaresidenssi Hupeli!

Hankkeen esittely

Vuonislahden Taiteilijatalo -kulttuuriyhdistyksen tavoitteena on, että kuvanveistäjä Evan Ryynäsen ja kirjailija Heikki Turusen perintö säilyy ja että myös nuoremmat ikäluokat voisivat kulkea heidän avaamaansa kulttuuripolkua: tehdä taidetta, kirjoittaa tai viettää aikaa Paaterin, Kolin ja Simpauttajan maisemissa Pielisellä Vuonislahdessa. Näitä kulttuuriarvoja mahdollistavan Taiteilijaresidenssi Hupelin, ja tämän myötä koko lieksalaisen Vuonislahden Taiteilijatalo-yhdistyksen toiminta kaipaa tukeasi jatkuakseen.

Kulttuurilahjan avulla Vuonislahden Taiteilijatalo ry haluaa turvata residenssityöskentelyn mahdollisimman monelle taiteilijalle ja tutkijalle myös tulevaisuudessa. Nyt Sinä voit tukea residenssin toimintaa ja taiteen tekemistä Hupelissa haluamallasi summalla.
Pienikin voi tuottaa suurta – eläköön Hupeli!

Työryhmän esittely

Vuonislahden Taiteilijatalo on kulttuuriyhdistys, joka perustettiin 2006 edistämään Pielisen-Karjalan taide- ja kulttuurielämää sekä vaalimaan ja tekemään tunnetuksi vuonislahtelaisten taiteilijoiden, kuvanveistäjä, professori Eva Ryynäsen ja kirjailija Heikki Turusen henkistä perintöä. Kylän ehkä tunnetuin henkilö kirjailija Heikki Turunen on syntynyt ja varttunut Vuonislahdessa. Hänen tuottelias kirjallinen työnsä kohdistuu erityisesti ihmisten sodan jälkeisen elämän kuvauksiin. Esikoisteos Simpauttaja on Turusen teoksista tunnetuin. Eva Ryynänen (1915-2001) teki elämäntyönsä Taiteilijakodissaan Paaterissa. Tämän työn tulokset elävät kylällä yhtenä Lieksan tunnetuimpana kulttuurimatkailukohteena.

Tavoitteensa mukaisesti yhdistys kokoaa ja ylläpitää taiteilijoita Eva Ryynästä ja Heikki Turusta koskevaa aineistoa ja edistää heidän tuotantoansa koskevaa tutkimusta. Yhdistys ylläpitää myös omistamaansa vuonna 2011 käyttöön otettua Taiteilijaresidenssi Hupelia, jonka tiloja vuokrataan kuvataiteilijoiden ja kirjailijoiden käyttöön ja tutkimustoimintaan sekä kulttuurimatkailukäyttöön. Taiteilijatalo järjestää lisäksi Pielisen Karjalan taide-elämää ja kulttuuria edistäviä kokouksia, seminaareja, näyttelyjä ja muita tilaisuuksia sekä teatteritoimintaa.


Lahjoituksia 4

Kerätty (min. 1000 €)
Tavoite
170 € 20000 €

Lahjoita

Hankkeen keräys on päättynyt.