He jäivät -dokumentti kertoo tarinaa naisista kotirintamalla

Hankkeen esittely

Elokuva on Art House-tyyppinen poeettinen elokuva talvisodasta lapsenlapsen näkökulmasta kerrottuna. Elokuvan työnimi on ”He jäivät”.

Elokuvassa tuodaan esille naisen asema kotirintamalla ja toisaalta vähän historiassa puhuttu Keljan taistelu, missä suomalaiset taistelivat kirjaimellisesti omilla kotiseuduillaan, kotipihoillaan, osana Taipaleen taisteluja 25-27.12.1939.

He jäivät -dokumenttielokuvan on tarkoitus olla muistiin, muistoihin, ja tunteisiin menevä elokuvamainen dokumentti, ei niinkään historiaa taltioiva dokumentti.

Elokuva on tarkoitus saada valtakunnalliseen elokuvateatterilevitykseen sekä tv-kanaville esitettäväksi. Elokuva on päässyt mukaan Suomi 100-vuotta hankkeeseen.

Työryhmän esittely

He jäivät -dokumenttielokuvaa tehdään porukalla, joka haluaa saada visuaalisesti elokuvamaisen, unimaisen tarinan kerrottua yhdestä talvisodan vähän tiedetystä taistelusta. Pääroolia näyttelee Saara Elina. Elokuvan ohjaus, kuvaus ja leikkaus on Tommi Raution käsialaa. Minut tunnetaan myös freelancerina, Unipic-nimimerkin takana, Lilith-osuuskunnassa.

He jäivät -dokumenttielokuva kertoo talvisodassa käydystä Keljan taistelusta, joka oli ratkaiseva Suomen puolustuksen kannalta. Jos linjat olisivat murtuneet, Neuvostoliitto olisi päässyt saartamaan Suomen. Taistelun rinnalla kerromme toista tarinaa kotirintamalla elävästä naisesta, joka kaipaa miestänsä ja muunmuassa heidän kirjeenvaihdostaan, evakkoperheen muutosta naisen luo ja alituisesta sodan uhkasta kotirintamalla.

Kerään työryhmäni kanssa rahoitusta elokuvan fiktiivisten kohtausten toteuttamiseen sekä Suomessa että Venäjällä tulevana kesänä sekä haastattelujen matkakustannuksiin ympäri Suomea. Haluamme elokuvalla kertoa visuaalisesti ja tunteikkaasti talvisodasta ja varsinkin Keljan sodasta kahden ihmisen tarinan kautta, eli yksilöiden kautta suuresta kokonaisuudesta, talvisodan ajasta peilaten sitä tämän päivän maailmaan.

Tule mukaan mahdollistamaan tunteellisen, kulttuurisesti tärkeän ja ainutlaatuisen elokuvan valmistuminen! Kiitos arvokkaasta tuestasi!


Lahjoituksia 15

Kerätty
Tavoite
975 € 2500 €

Lahjoita

Hankkeen keräys on päättynyt.