Haaveiden kääntöraide

Hankkeen esittely

Metrojunat katoavat kääntöraiteelle palatakseen kohta samaa reittiä takaisin. Näille raiteille ovat juuttuneet myös TAPIO (57), TONI (42) ja AKSA (60). Miehet kohtaavat joka aamu Herttoniemen metroaseman takana olevalla aukiolla, josta he siirtyvät metron ”ravintolavaunussa” Vuosaareen. Miesten elämää hallitsevat alkoholi ja työttömyys. He ovat sitä ihmisryhmää, josta jotkut käyttävät nimitystä roskasakki.

Haaveiden kääntöraide seuraa vuoden ajan Aksan, Tapion ja Tonin elämää – ilon, epätoivon, itsetuhon ja ystävyyden täyttämiä hetkiä Itä-Helsingin metroasemilla ja -junissa. Elokuva raottaa ovea maailmaan, jonne kuka tahansa meistä voi tahtomattaan joutua. Se päästää ääneen ne, joilla ei yhteiskunnan ja ihmisten silmissä ole erityistä ihmisarvoa.

Elokuva on kuvattu (2017-2018) ja raakaleikattu omalla rahoituksella ja intohimolla. Haemme rahoitusta elokuvan lopputöihin: äänitöihin, värimäärittelyyn ja leikkauksen viimeistelyyn.

Työryhmän esittely

Elokuvan ohjaaja, Janne Koivula, on freelancerina toimiva elokuvaleikkaaja, -ohjaaja ja kuvaaja. Hän työskentelee tällä hetkellä freelancer-leikkaajana Ylen eri osastoilla.

Elokuvan tuottaja ja toinen käsikirjoittaja, Jari Kokko, on pitkän linjan dokumenttielokuvaohjaaja, -tuottaja ja elokuvan sekatyöläinen (www.kinokokko.fi).


Lahjoituksia 27

Kerätty (min. 800 €)
Tavoite
830 € 6000 €

Lahjoita

Hankkeen keräys on päättynyt.