Haaveiden kääntöraide

Hankkeen esittely

Metrojunat katoavat kääntöraiteelle palatakseen kohta samaa reittiä takaisin. Näille raiteille ovat juuttuneet myös TAPIO (57), TONI (42) ja AKSA (60). Miehet kohtaavat joka aamu Herttoniemen metroaseman takana olevalla aukiolla, josta he siirtyvät metron ”ravintolavaunussa” Vuosaareen. Miesten elämää hallitsevat alkoholi ja työttömyys. He ovat sitä ihmisryhmää, josta jotkut käyttävät nimitystä roskasakki.

Haaveiden kääntöraide seuraa vuoden ajan Aksan, Tapion ja Tonin elämää – ilon, epätoivon, itsetuhon ja ystävyyden täyttämiä hetkiä Itä-Helsingin metroasemilla ja -junissa. Elokuva raottaa ovea maailmaan, jonne kuka tahansa meistä voi tahtomattaan joutua. Se päästää ääneen ne, joilla ei yhteiskunnan ja ihmisten silmissä ole erityistä ihmisarvoa.

Elokuva on kuvattu (2017-2018) ja raakaleikattu omalla rahoituksella ja intohimolla. Haemme rahoitusta elokuvan lopputöihin: äänitöihin, värimäärittelyyn ja leikkauksen viimeistelyyn.

Työryhmän esittely

Elokuvan ohjaaja, Janne Koivula, on freelancerina toimiva elokuvaleikkaaja, -ohjaaja ja kuvaaja. Hän työskentelee tällä hetkellä freelancer-leikkaajana Ylen eri osastoilla.

Elokuvan tuottaja ja toinen käsikirjoittaja, Jari Kokko, on pitkän linjan dokumenttielokuvaohjaaja, -tuottaja ja elokuvan sekatyöläinen (www.kinokokko.fi).


Lahjoituksia 18

Kerätty (min. 800 €)
Tavoite
410 € 6000 €
Keräys aikaa jäljellä
Päättyy
38 päivää 30.11.2019

Lahjoita

Summa Tällä summalla mahdollistetaan:
20 € Tällä summalla saa 15min editointiaikaa.
80 € Tällä summalla saa 1h editointiaikaa,
500 € Tällä summalla mahdollistetaan englanninkielinen tekstitys.
700 € Tällä summalla mahdollistetaan elokuvan esityskopioiden valmistus.
1500 € Tällä summalla mahdollistetaan elokuvan värimäärittely.