ITE-taide puutarhassa - niksibetonitaiteen kirja ja näyttely

Hankkeen esittely

Olen Raimo Flink, Ekoraminakin tunnettu kirjailija, niksibetonin kehittäjä ja ITE-taiteilija. Olen aina seurannut tarkasti maailmanmenoa. Niksibetonia aloin kehittää kymmenen vuotta sitten, koska halusin vähentää tekstiilijätevuoria. Niksibetonista tulikin pian kädentaitajien keskuudessa suosittu veistosten, puutarhakoristeiden ja -kalusteiden materiaali. Materiaali on ekologinen ja testattu Suomen olosuhteissa. Olen tehnyt kaksitoista kirjaa, pääosin omakustanteina. Olen kiertänyt Suomea kouluttamassa ihmisiä niksibetonin käyttöön ja sytyttänyt täten kipinän kuvanveistoharrastukseen lukemattomissa puutarhoissa.

Kesällä 2020 juhlistan 80-vuotismerkkipäivääni yhteistyössä muiden ITE-taiteilijoiden kanssa julkaisemalla kirjan, joka kertoo teoksistamme suomalaisissa puutarhoissa. Uusi kirjani antaa äänen suomalaisille ITE-taiteilijoille. Avaan samalla teospuistoni Lempäälässä ja järjestän siellä näyttelyn. Kirjalla ja näyttelyllä kunnioitan ITE-taidetta ja tuon esille rohkeita tekijöitä, kovaa työtä ja luovuuden iloa ympäri Suomen.

 

Työryhmän esittely

Raimo Flink on 79-vuotias pirkanmaalainen kuvanveistäjä, kirjailija ja keksijä. Hänen elämäänsä hallitsee luomisen palon ohella huoli maailmanmenosta, minkä vuoksi hänen isokokoiset, kantaaottavat ja monia eri tekniikoita hyödyntävät taideteoksensa luokitellaan ITE- ja ekotaiteeksi. Flinkin kehittämä niksibetoni on ulkotilaan sopiva taidemateriaali, joka pienentää tekstiilijätekuormaa ja sopii puutarhaharrastajien käyttöön. Kirjan ja näyttelyn on tarkoitus kertoa kuvien avulla arjen luovuudesta: ekologisen materiaalin mahdollistamasta itsetekemisen riemusta.


Lahjoituksia 29

Kerätty (min. 3000 €)
Tavoite
3440 € 13000 €

Lahjoita

Hankkeen keräys on päättynyt.