Kolmen käännösrunoteoksen julkaiseminen

kirjoja kirjahyllyssä

Hankkeen esittely

Kustannusliike Parkko on erikoistunut käännösrunouden julkaisemiseen. Kustantamo on saanut paljon kiitosta toiminnastaan. Käännökset toimitetaan huolella ja kääntäjän työ on kustantamon toiminnan ytimessä.

Käännösrunouden julkaiseminen ei ole kuitenkaan taloudellisesti kannattavaa – erityisen huonosti se on kannattanut koronarajoitusten ja Ukrainan sodasta johtuvan epävarmuuden aikana. Kun ei ole tietoa kuinka paljon sähkö maksaa ensi talvena, ei ole halua ostaa käännösrunoutta, joka ei ole aivan välttämätön kulutushyödyke.

Kustantamo hakee rahoitusta ensi vuonna ilmestyville kirjoille. Kustantamo maksaa kaikille teosten tekemiseen osallistuville asiallisen palkkion. Tuki ohjautuu suoraan teosten tekoon.

Talvella 2023 ilmestyvät amerikkalaisen W.S. Merwinin Siriuksen varjot ja muita runoja (suom. Kimmo Räntilä), intialaisen Jeet Thayilin Nämä virheet ovat oikein (suom. Aki Salmela) ja israelilais-kreikkalais-suomalaisen Rami Saaren Sateen jalkapohjat (suom. Minna Tuovinen).

Työryhmän esittely

Kustannusliike Parkko on käännösrunouteen erikoistunut kustantamo. Kustantamoa vetää runoilija, tietokirjailija ja luovan kirjoittamisen opettaja Tommi Parkko. Hänet on useampaan kertaan palkittu työstään runouden ja erityisesti käännösrunouden edistämisestä. Kustantamo on tähän mennessä julkaissut kaksitoista käännöskirja ja vuonna 2023 on tulossa 4-7 uutta teosta. Kustantamon vetäjän lisäksi jokainen käännösrunoteos työllistää suomentajan ja graafisen suunnittelijan.


Lahjoituksia 53

Kerätty (min. 5000 €)
Tavoite
5215 € 15000 €

Lahjoita

Hankkeen keräys on päättynyt.