Kunnostetaan Kanttila, Minna Canthin talo kulttuurin käyttöön

Hankkeen esittely

KUNNOSTETAAN KANTTILA, MINNA CANTHIN TALO

Kuopiolaiset naisyhdistykset ja Suomen Naisliitto  keräsivät vajaat 90 vuotta sitten talkoovoimin varat Minna Canthin patsaaseen Kuopiossa.

Nyt on aika kääriä hihat ja kerätä rahaa Kanttilan, Minna Canthin kodin kunnostukseen!
Minna Canth (1844-1897) oli kirjallisuutemme uudistaja, ensimmäinen suomalainen sanomalehtinainen ja yhteiskunnallinen vaikuttaja.  Kanttila oli Minna Canthin koti, kauppa ja kokoontumispaikka, Minnan Salonki. Kanttila oli myös Sisä-Suomen ensimmäinen kirjakauppa vuosina 1820-1846.

Kulttuurilahjan avulla kutsumme nyt mukaan ihmisiä ja yhteisöjä, jotka haluavat olla mukana tämän ainutlaatuisen kohteen muutos- ja korjaustyössä. Haluamme pitää huolen siitä, että vuosikymmeninä kestänyt yritys kunnostaa Kanttila toteutuu!

Haluamme, että ihmiset pääsevät näkemään Minnan Salongin, pääsevät käyttämään työ- ja majoitustiloja, nauttimaan tiede- ja taidekahvilasta sekä kokemaan Minnan näyttämön esityksistä, livenä ja verkossa.

 

Työryhmän esittely

Me Minna Canthin talo ry:ssä haluamme kunnioittaa  Minna Canthin saavutuksia ja luoda Kanttilasta elävä taiteen, tieteen ja tasa-arvon residenssikeskus. Nostetaan yhdessä suomalaisen tasa-arvon historia osaksi eurooppalaista kulttuuriperintöä!

Minna Canthin talo ry on aatteellinen ja yleishyödyllinen yhdistys ja se omistaa kaikki Kanttilan kiinteistön osakkeet. Yhdistyksen tehtävä Kanttilan rakennuttajana on hankkia tarvittava muutos- ja korjaustyön rahoitus, valittava parhaat alan ammattilaiset toteuttamaan työt ja suunniteltava Kanttilan toimintamalli yhdessä tulevien toimijoiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa. Tulevan Kanttilan sisältöjä ohjaa Minna Canth akatemia, joka on myös aatteellinen ja yleishyödyllinen yhdistys, jatkossa mahdollisesti säätiö.

Kanttilaan tulee Minnan Salonki museo, residenssitoimintaan keskittynyt Minnan koti, joka käsittää 7 majoittumiseen ja työskentelyyn sopivaa huonetta sekä 3 isompaa työskentelytilaa, Minnan  kahvila & puoti sekä Minnan live- ja diginäyttämöt. Lisäksi toimintaan kuuluu laaja, itsenäisesti toimiva Minna Canth akatemian verkosto.

 


Lahjoituksia 217

Kerätty (min. 5000 €)
Tavoite
24600 € 20000 €

Lahjoita

Hankkeen keräys on päättynyt.