Lasten Kesä - parhaita viikkoja jo vuodesta 1952

mies soittaa kitaraa ulkona auringonpaisteessa ja ympärillä on kolme iloista lasta

Hankkeen raportti

Hauhon Lomakeskuksessa avoimia yöleirejä järjestettiin kesäkaudella 10 ja pääkaupunkiseudulla 6 avointa päiväleiriä kesäkuussa. Lisäksi järjestimme syyslomaviikolla vuodenvaihteessa avoimet lasten yöleirit. Leirijaksot olivat suunnattuja 6-17 -vuotiaille lapsille. Kaikille yöleireille järjestettiin maksullinen yhteiskuljetus Helsingistä ja osaan myös Tampereelta. Leiri on pienituloisten perheiden lapsille mahdollisuus lomaan, joka poikkeaa arjesta ja josta lapsi voi kertoa esimerkiksi palatessaan kouluun. Leirillä on säännölliset ruoka- ja nukkumaanmenoajat, jotka tuovat lapselle selkeyttä. Leirillä rajoitetaan älylaitteiden käyttöä ja järjestetään muuta mielekästä ohjelmaa. Leirin aikana vietetään paljon aikaa luonnossa ja liikutaan paljon. Luontoympäristöllä on niin psyykkiseen kuin fyysiseenkin hyvinvointiin lukuisia myönteisiä vaikutuksia. Luonnossa oleilu parantaa tarkkaavaisuuden elpymistä ja edistää stressistä palautumista. Luonnossa oleminen vähentää tutkitusti stressihormonin ja adrenaliinin määrää kehossa, ihmisen omasta tahdosta tai motivaatiosta riippumatta.

Miten Kulttuurilahjahanke auttoi toteutuksessa?

Avustussumma kohdistettiin lasten ja nuorten avoimeen yöleiritoimintaan ja erityisesti Lasten Kesän 70-vuotisleiriohjelman järjestelyihin, hankintoihin ja tarjoiluihin. Näin saimme tuotua juhlavuotemme kunniaksi pientä ekstraa upeille leiriläisillemme.

Hankkeen esittely

Tänä vuonna Lasten Kesä juhlii 70-vuotista taivaltaan lasten lomatoiminnan parissa!

Lapsen oikeuksien sopimuksen mukaan jokaisella lapsella on oikeus lepoon, leikkiin ja vapaa-aikaan. Toteutamme ja kehitämme tuettua lomatoimintaa, joka pyrkii voimaannuttamaan ja tarjoamaan elämyksiä lapsille, nuorille ja perheille. Kaikilla perheillä ei ole mahdollisuutta muuhun lomaan kodin ulkopuolella ja leiritoiminnalla haluamme vähentää perheiden eriarvoisuutta. Leirillä lapsilla on mahdollisuus ohjattuun toimintaan luonnon keskellä yhdessä kaverien sekä turvallisten aikuisten kanssa ja perheen aikuisilla on mahdollisuus hengähtää lastenleirien aikana kotona.

Tue toimintaamme 70-vuotisjuhlavuoden kunniaksi! Keräyksellä mahdollistamme lapsille, nuorille ja perheille ainutlaatuisia elämyksiä ja kokemuksia yhdessäolon, liikkumisen, itsensä ilmaisun ja kaveritaitojen harjoittelun parissa.

Työryhmän esittely

Lasten Kesä ry on vuonna 1952 perustettu lastensuojelujärjestö, joka järjestää laadukasta tuettua leiritoimintaa ennaltaehkäisevänä lastensuojelutyönä. Järjestön leireillä käy vuosittain jopa 1900 lasta, nuorta ja aikuista eri puolilta Suomea. Lasten Kesän oma leirikeskus sijaitsee luonnonkauniilla paikalla Akkijärven rannalla Hämeenlinnassa.


Lahjoituksia 6

Kerätty (min. 100 €)
Tavoite
250 € 6000 €

Lahjoita

Hankkeen keräys on päättynyt.