Uusi kulttuuritila Savonlinnaan, entisen Oopperakellarin paikalle

Hankkeen esittely

Savonlinnaan on pitkään kaivattu vaihtoehtoisia esittävän taiteen tiloja. Savonlinnan Kulttuurikellari ry:n pyrkimyksenä on luoda yhteisöllinen, elävä ja viihtyisä kohtauspaikka paikallisille kulttuuritoimijoille ja kulttuurin ystäville.

Käytössä on yhteensä n. 480 m2. Kaupungin keskustaan vuonna 1940 valmistunut elokuvateatteritila, jossa on toiminut myös pidetty esiintymispaikka Oopperakellari, kunnostetaan talkoovoimin. Tilassa tulee olemaan monikäyttöinen sali, jonne on rakenteilla esiintymislava ja takatilat. Salia kiertää tunnelmaltaan erityyliset katsomopaikat. Katutasossa on olohuonemainen ravintolatila, joka kunnostetaan siten, että se mahdollistaa tapahtumien, jopa pienimuotoisten taidenäyttelyiden järjestämisen.

Hankkeen tavoitteena on kerätä 15 000 euroa rakennus- ja muutostöitä varten. Kulut kattavat mm. osan materiaaleista, sisustuksesta, julkisivumuutoksista, välttämättömästä ammattilaistyövoimasta sekä akustisten materiaalien ja nykyaikaisen äänentoiston hankinnasta.

Työryhmän esittely

Savonlinnan Kulttuurikellari ry perustettiin yhteisöllisen, paikallisen kulttuuritoiminnan tukemiseksi. Yhdistyksen hallituksessa on jäseniä useasta aktiivisesti toimivasta kulttuuriyhdistyksestä tai -yhteisöstä kuten Olavin Jazz, Teatterimylly, Toiminnallisen taiteen ystävät, Savonlinna Big Band, Savonlinnan musiikki- ja tanssiopisto, Savonlinnan Musiikkiakatemia ja Savonlinnan Uusi Taidemuseo. Edustettuna on myös As Oy Linnanhovi, jonka vuokralaisena yhdistys toimii. Työryhmää yhdistää intohimoinen suhtautuminen kulttuuriin ja sen vahvistaminen Savonlinnassa.

Savonlinnan Kulttuurikellari ry:llä on selkeä visio ja tarkat suunnitelmat hankkeen toteuttamiseksi. Yhdistys haluaa mahdollistaa uuden kulttuuritilan monipuolisen käytön, ja pitää kynnyksen sen käyttöön mahdollisimman alhaisena. Paikkaa tullaan vuokraamaan eri yhteisöille ja yksityishenkilöille kaikenlaisiin kulttuuririentoihin, tapahtumiin ja tilaisuuksiin. Odotettavissa on muun muassa teatteriesityksiä, akustista musiikkia, jazzia, bluesia, klassista, etno-/kansanmusiikkia, musiikkiteatteria, klovneriaa, taidetyöpajoja, tanssia, improvisaatioesityksiä, stand up -iltoja, elokuvafestivaalia ja kuvataidetta. Yhdistyksen pyrkimyksenä on vakiinnuttaa tila ja sen toiminta tästä vuosiksi eteenpäin. Mutta ensiksi: avajaisia vietetään toukokuussa!


Lahjoituksia 107

Kerätty (min. 500 €)
Tavoite
8125 € 15000 €

Lahjoita

Hankkeen keräys on päättynyt.