Tue Teatteri Kultsan vierailua Lapinlahteen Yössä Gehennan - esityksellä

Hankkeen esittely

Suomen Harrastajateatteriliiton toiminnanjohtaja, teatteriohjaaja ja -opettaja Sanna Saarela on valinnut Teatteri Kultsan esityksen Yössä Gehennan (Ilpo Tuomarila– Jorma Hellström) Harrastajateatterikesään Jyväskylää 20.-22.8.2021.

”Teatteri Kultsa luo näyttämölle vahvan ja raadollisenkin maailman. Katsoja pääsee seuraamaan mielisairaalan arkea missä ei aina voi olla varma kenen mieli on enemmän järkkynyt, hoitajien vai potilaiden. Näyttelijät heittäytyvät rooleihinsa täysillä ja visuaalisuus tukee esityksen tunnelmaa.”
– Sanna Saarela

Teatteri Kultsan toiminta, esitysten pitäminen ja muu varainhankinta ovat olleet pandemian aikana yleisörajoitusten takia mahdottomia. Tästä johtuen teatterin osallistuminen harrastajateatterikesään kaipaa yleisön rahallista tukea matkakuluihin. 15 henkinen työryhmä matkustaa Jyväskylään lavasteineen vuokratulla linja-autolla (Pohjolan Liikenne), minkä vuokraan, sekä kuljettajan hotellimajoitukseen tarvitsemme juuri sinun rahallista tukeasi.

Koronapandemian vuoksi viikkoa ennen tapahtumaa festivaali muutettiin virtuaaliseksi. Yössä Gehennan -esitystaltiointi esitettiin verkossa ja se sai lopulta festivaalien II palkinnon. Matka ei siis toteutunut, eikä kustannuksia tullut.

Yössä Gehennan -esityksiä on kuitenkin tarkoitus jatkaa Teatteri Kultsassa tammikuussa 2022 ja mikäli mahdollista, esittää kevään aikana esitys myös Lapinlahden sairaalassa.

Keräyksen tuotolla voimme toteuttaa nämä esitykset ja mahdolliset Lapinlahden vierailuesitysten kustannukset (markkinointi, kuljetuskulut yms.).

Työryhmän esittely

Teatteri Kultsa on helsinkiläinen harrastajateatteri, joka on perustettu Kulttuuritalossa vuonna 1959. Tällä hetkellä Teatterin esitystilat sijaitsevat Katri Valan puiston väestönsuojassa, johon on tehty viihtyisä ja esteetön teatteritila lämpiöineen ja pukuhuoneineen, katsojapaikkoja teatterissa on 40. Teatteri Kultsan toiminta on jatkunut perustamisesta lähtien yhtäjaksoisesti innokkain vapaaehtoisvoimin ilman palkattua henkilökuntaa. Teatteri Kultsa on aktiivinen ja vireä kulttuuritoimija Sörnäisissä. Teatteriyhdistyksen jäsenmäärä vuonna 2020 oli 78 henkilöä. Teatteri valmistaa vuodessa 5-6 ensi-iltaa, sekä järjestää useita musiikillisia klubi-iltoja ja muita tapahtumia.

Teatteri Kultsa tarjoaa jäsenistölleen monipuolisen teatteriharrastamisen mahdollisuuden teatterin eri tehtävissä (ohjaus, näytteleminen, tekniikka, puvustus, lavastus, tuotanto, musiikki, kirjoittaminen). Teatteri Kultsaan ei ole pääsykokeita, vaan uudet jäsenet pääsevät toimintaan mukaan kiinnostuksen ja produktioiden tarpeiden mukaan.


Lahjoituksia 16

Kerätty (min. 100 €)
Tavoite
409 € 1050 €

Lahjoita

Hankkeen keräys on päättynyt.