Pidetään klovnitohtorit sairaalassa!

Hankkeen esittely

Sairaalassa oleminen ei ole kenenkään mielestä mukavaa, mutta erityisen ikävää se on lapsille. Arki sairaalassa on tylsää rutiineineen ja aika käy helposti pitkäksi. Usein joudutaan myös tekemään kurjia toimenpiteitä ja hoitoja, jotka saattavat pelottaa.

Klovnitohtoreiden vierailu tarjoaa hetken hengähdystauon ja muuta ajateltavaa sairaalassaoloajan keskelle. Kohtaamme viikoittain lähes 500 lyhyt- ja pitkäaikaista lapsipotilasta sairaaloiden poliklinikoilla, osastoilla ja toimenpiteissä.

Sairaalaklovnitoiminnan vaikutuksista tehtiin syksyllä 2018 tutkimus, jonka tulokset osoittivat, että toimenpideklovnerialla on erittäin positiivinen vaikutus lapsipotilaiden ja heidän vanhempiensa potilaskokemukseen.

Mielestämme kaikilla lapsilla tulisi olla oikeus klovnitohtoreiden vierailuun sairaalassaoloaikana, ja siksi olemmekin alusta lähtien pyrkineet lisäämään ja laajentamaan toimintaamme.

Tule mukaan tukemaan työtämme – pieni ilo on ISO asia.

Työryhmän esittely

Sairaalaklovnien klovnitohtorit kiertävät lastenosastoilla viihdyttäen ja ilahduttaen pieniä potilaita ja heidän perheitään. Sairaalaklovnit saavat lapset hetkeksi unohtamaan sairautensa ja antavat luvan hyvälle mielelle ja vapauttavalle naurulle keskellä sairaalan arkipäivää. Sairaalaklovnien työskentely tapahtuu aina lapsen ehdoilla ja yhteistyössä henkilökunnan kanssa. Iloinen muisto klovnien käynnistä kantaa pitkälle ja auttaa sairaalakokemuksen käsittelyssä myös jälkikäteen.

Sairaalaklovnit toimivat vakituisesti kaikissa Suomen yliopistollisissa sairaaloissa. Lisäksi vierailemme säännöllisesti kolmessa keskussairaalassa. Toimintamme rahoitetaan kokonaan avustuksin ja lahjoituksin. 17 toimintavuoden aikana toiminta on kehittynyt ja laajentunut valtakunnalliseksi ja tavoittaa tällä hetkellä vuosittain yli 20 000 lapsipotilasta ja saman määrän heidän omaisiaan. Toimintamme kehittämiseksi ja vahvistamiseksi tarvitsemme uusia tukijoita.


Lahjoituksia 2

Kerätty (min. 1000 €)
Tavoite
35 € 20000 €

Lahjoita

Hankkeen keräys on päättynyt.