Frost - lyhytelokuva

Frost – lyhytelokuva saatettiin finaaliin onnistuneesti ja tuotanto sai ensi-iltansa Stepup – elokuvafestivaalilla 6.5. 2023.

Elokuvan esituotanto vaiheeseen meni noin 6kk sisältäen palavereita jokaisen osaston \\\”johdon\\\” kanssa, kuvasuunnittelu, käsikirjoituksen läpikäynti näyttelijöiden kanssa, post-apokalyptisen mökin lavastusten rakennus, elokuvalinssien kokeilu kinos rentalsin studiolla, Kuvauslokaatioiden etsiminen ja näiden läpi käynti valaisijan ja kuvaajan kanssa.

Kun esituotanto vaihe saatiin siihen pisteeseen, että tämä pystytään tekemään ja tämmöistä kalustoa tarvitaan ja näin paljon miehistöä tarvitaan teimme tiimimme kanssa kulttuurilahjaan hakemuksen. Kustannukset olimme laskeneet ja tehneet asteittaisen suunnitelman mistä joudumme luopumaan jos rahoitus ei onnistu tai onnistuu osittain.
Elokuva sijoittuu tulevaisuuden jääkauteen joten talvi on ainut ajankohta kun projekti pystytään kuvaamaan.

Kuvauspäiviä olisi yhteensä 4pvä 21.2.2022 – 24.2.2022. 3 päivää koko miehistön kanssa ja 1 päivä vajaalla miehistöllä koska viimeinen päivä oli suunniteltu vain drone kuviin jolloin valokalustoa ja siihen miehistöä ei tarvita, ei myöskään maskeeraajaa.
Kuvauspäivät sujuivat erittäin hyvin. Miehistö oli tyytyväinen ja kuvista tuli kauniita ja näyttelijöiden suoritus oli loistavaa. Teoksessa ei juuri puhuta joten kehonkieli korostuu.

Jälkituotanto oli minulle haastavin osuus teoksessa. Kun olet itse kirjoittanut, ohjannut, tuottanut ja nyt leikannut esikois teoksesi haluat sen olevan täydellinen. Tein elokuvasta ainakin 20 eri versiota ja satoja tunteja myöhemmin en ollut vieläkään tyytyväinen teokseeni. Irroitin itseni työstä muutamaksi kuukaudeksi ja palasin teoksen ääreen \\\”puhtain\\\” silmin ja sain tehtyä leikkuun johon olin tyytyväinen ja joka palvelee elokuvaa parhaalla näkemälläni tavalla.

Elokuvan on vielä tarkoitus pyöriä suomessa ja maailmalla elokuvafestivaaleilla ennen kuin julkaisen sen kaikille internettiin nähtäväksi sillä parhaan kokemuksen teoksesta saa isolla kankaalla.