Lapsille ja nuorille ainutlaatuisia elämyksiä ja kokemuksia lasten lomatoiminnan parissa Lasten Kesän 70-vuotisjuhlavuonna!

Hauhon Lomakeskuksessa avoimia yöleirejä järjestettiin kesäkaudella 10 ja
pääkaupunkiseudulla 6 avointa päiväleiriä kesäkuussa. Lisäksi järjestimme syyslomaviikolla vuodenvaihteessa avoimet lasten yöleirit. Leirijaksot olivat suunnattuja 6-17 -vuotiaille lapsille. Kaikille yöleireille järjestettiin maksullinen yhteiskuljetus Helsingistä ja osaan myös Tampereelta.

Leiri on pienituloisten perheiden lapsille mahdollisuus lomaan, joka poikkeaa arjesta ja josta lapsi voi kertoa esimerkiksi palatessaan kouluun. Leirillä on säännölliset ruoka- ja nukkumaanmenoajat, jotka tuovat lapselle selkeyttä. Leirillä rajoitetaan älylaitteiden käyttöä ja järjestetään muuta mielekästä ohjelmaa.

Leirin aikana vietetään paljon aikaa luonnossa ja liikutaan paljon.
Luontoympäristöllä on niin psyykkiseen kuin fyysiseenkin hyvinvointiin lukuisia myönteisiä vaikutuksia. Luonnossa oleilu parantaa tarkkaavaisuuden elpymistä ja edistää stressistä palautumista. Luonnossa oleminen vähentää tutkitusti stressihormonin ja adrenaliinin määrää kehossa, ihmisen omasta tahdosta tai motivaatiosta riippumatta.