Monologi Kaikki antamasi aamut

Hankkeen esittely

Kaikki antamasi aamut- teatteriesitys  kunnioittaa jatkosodan syttymisen 80- vuotisjuhlavuotta.

 

Sodasta selvinneiden ihmiskohtaloiden tapahtumien kaari kantaa aina tähän päivään saakka. Esitys kertoo, mitkä ovat olleet sodan jäljet ja rauhan hinta. Timo Malmin käsikirjoittama esitys sijoittuu Tampereen maisemiin, mutta esityksen tapahtumapaikka on ihmisen mieli. Esityksen ensi-ilta on 8. elokuuta. Tätä ennen Sinisalo esittää katkelmia tekstistä jo 6. heinäkuuta Eino Leinon päivän tilaisuudessa Helsingissä ja 8. heinäkuuta Kajaanin Runoviikon Kirkkoillassa. Esitys on mahdollisimman helposti siirrettävä. Toivomme, että saisimme esittää sitä teattereiden lisäksi vaikkapa lukioissa ja palvelutaloissa. Alustavasti esityksiä on sovittu Raumalle,Tampereelle ja Ylöjärvelle.

Tavoitteemme on kertoa rauhan, sovinnon ja suvaitsevaisuuden arvoista.

”Rakkaus, mitä se on muuta kuin tarttumista kärryn perälautaan. Yhdessä työntämistä. Kaikkien mukaan ottamista, tippuvien kiinni pitämistä. Yhteisvastuullisuutta.”

Koskettavassa monologissa Plikka kertoo kohtaamiensa ihmisten haaveet ja kohtalot vuodesta 1939 tähän päivään. Toivo huomisesta auttaa kovia kokeneita jatkamaan. Kuinka hauras seikkailu elämä onkaan!

Kuva: Sakari Kirjavainen

Työryhmän esittely

Työryhmäämme kuuluu kirjailija, fil.lis Timo Malmi, ohjaaja Sakari Kirjavainen, muusikko Antti Paranko ja näyttelijä Kirsi-Kaisa Sinisalo. Malmin viimeisin kirja on Tampereen sotakirja. Kirjavainen on ohjannut useita elokuvia, joista tunnetuin on sota-ajan kaatuneiden evakuiointikeskukseen sijoittuva Hiljaisuus. Paranko on kokenut teatterimuusikko- ja kapellimestari. Sinisalo on toiminut pitkään teatterinjohtajana. Tunnetuin hänen taiteellisista töistään on Väinö Linnan Pohjantähti-trilogiaan perustuva Pentinkulman naiset, jota Sinisalo esitti peräti 15 vuoden aikana sekä kotimaassa, että Euroopassa.


Lahjoituksia 5

Kerätty (min. 300 €)
Tavoite
580 € 5000 €

Lahjoita

Hankkeen keräys on päättynyt.