Näyttämöteos puheeksi ottamisen välineenä aiheena lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö

Hankkeen esittely

KENEN VUOKSI SINÄ RIKKOISIT HILJAISUUDEN?

Lapsen seksuaalisen hyväksikäytön puheeksi ottamista käsittelevä kampanja, joka koostuu näyttämöteoksesta, seminaareista sekä aihetta käsittelevistä pienryhmätyöpajoista.

Esitys pohjautuu runsaaseen haastattelumateriaaliin, tutkimustietoon sekä Enna Airikin lastenkirjaan Korppipäinen mies. Sen ensisijainen kohdeyleisö on yläkouluikäiset lapset ja nuoret sekä työssään hyväksikäytön uhreja kohtaavat henkilöt, kuten harrasteohjaajat ja opettajat.

Avainsanoja teatteriesityksen ja työpajojen kokonaisuudessa ovat tunnistaminen, puuttuminen, hoitoonohjaus, tuki, tieto, lohtu ja turva.

  • – Vaikeneminen ei auta ketään muuta kuin hyväksikäyttäjää. Jokainen lapseen kohdistunut teko on liikaa, poliisin tietoon tulee tuhat tapausta vuodessa. Liian moni rikos jää kokonaan piiloon. Teoksellamme pyrimme rikkomaan vaikenemisen kulttuurin. Tämä on lasten me too – kampanja, kertoo työryhmän vetäjä Kati Keskihannu.

Yhteistyökumppaneinamme mm. Suomen Delfins ry sekä Turun kriisikeskuksen Koski- seksuaaliväkivaltatyö

Työryhmän esittely

Kati Keskihannu on lastenkulttuuriin ja perhetyöhön erikoistunut hyvinvointitaiteilija, ohjaaja, esiintyjä ja kouluttaja Helsingistä.  Hän tekee kiertuemuotoisia sooloteoksia traumasensitiivisellä näkökulmalla ja moniammatillisella otteella. Teatteri ei puhuta vain älyä, vaan myös tunneälyä. Se kutsuu kokijaansa toimimaan pakottamatta ja tarjoaa keinoja käsitellä vaikeita asioita.

Taiteellinen työryhmä:

Ohjaaja Merja Pöyhönen
Kuvittaja-kirjailija Enna Airik
Tanssija-koreografi Jouni Järvenpää
Koreografia Heini Tuoresmäki
Animaattori Leena Jääskeläinen
Säveltäjä / äänisuunnittelija Henri Kivistö
Pukusuunnittelija, tarpeistonvalmistaja Tytti Nieminen
Naamionrakennuksen konsultointi Hilla Väyrynen
Nukenrakennuksen konsultointi Maija Westerholm
Valosuunnittelija Antti Helminen
Dramaturgian ja ohjauksen assistentti Veli-Ville Sivén
Graafikko Jussi Virkkumaa

Työryhmän terapia-ammattilaiset:

Psykiatri Mikaela Blomqvist-Lyytikäinen
Toimintaterapeutti, tanssi- ja liiketerapian ohjaaja Niina Ollikainen
Poliisi Hanna Immonen

 

 


Lahjoituksia 126

Kerätty (min. 2000 €)
Tavoite
2990 € 15000 €
Keräys aikaa jäljellä
Päättyy
55 päivää 12.10.2019

Lahjoita

Summa Tällä summalla mahdollistetaan:
10 € Tällä summalla ostetaan työtä. Työryhmä koostuu taiteen ammattilaisista kuten nukketeatteriohjaajasta, animaattorista, tanssija-koreografista, säveltäjästä, pukusuunnittelijasta, valosuunnittelijasta jne. Jokainen tunti lisää on parempaa laatua lavalla. Tämä kampanja on perustettu, jotta taiteilijoiden työstä voidaan maksaa asianmukaiset palkkiot. Summa kerätään vaikka kymppi kerrallaan.
50 € Tällä summalla lahjoitat vapaaliput yhteistyökumppanimme Koski-työn osoittamalle perheelle.
200 € Tällä summalla kustannetaan projisointikankaasta valmistetun lavastetelttamme vuosihuolto hitsauksineen. Tämä teltta mahdollistaa kokonaisvaltaisen audiovisuaalisen taide-elämyksen luomisen esim. koulun liikuntasaliin tai muuhun vastaavaan tilaan, jossa itsessään ei ole käytössä olevaa teatteritekniikkaa.
500 € Tällä summalla toteutetaan ammattitaiteilijan, toimintaterapeutin ja psykiatrin yhdessä ohjaama purkutyöpaja esityksen jälkeen.
1000 € Tällä summalla mahdollistetaan lahjoitusesitys Delfins ry:n osoittamaan kouluun tai yhteisöön.