Kaiken kansan Itsenäisyysjuhla

sini-valkoinen suomen lippu liehuu sinisellä taivaalla

Hankkeen raportti

Hanke toteutui niin kuin oli suunniteltu. Rahoitus oli tiukassa, mutta kaikki tarvittavat saatiin järjestettyä. Hanke toteutettiin yhdessä eri paikallis- yhdistysten kanssa, mutta Savonlinnan seudun romaniyhdistyksellä oli päävastuu.

Miten Kulttuurilahjahanke auttoi toteutuksessa?

Kulttuurilahjahankkeen osuus oli kaikkiaan 522 euroa ja se auttoi paljon juhlan toteutuksessa. Tällä summalla maksetaan osa tarjoilukuluista, järjestyksenvalvojat, kukat ja kahvitus.

Hankkeen esittely

Kaiken kansan Itsenäisyysjuhla järjestetään 6.12.2022 Savonlinnan Helluntai seurakunnan tiloissa. Tilaisuus on kaikille osallistujille avoin ja maksuton. Osallistujia on vuosien varrella ollut yli sata henkilöä ja juhla on vakiinnuttanut paikkansa Savonlinnassa. Tilaisuuden päävastuu on Savonlinnan seudun Romaniyhdistyksellä, ja se toteutetaan yhteistyöverkostossa Savonlinnan alueiden muiden yhdistysten kanssa. Juhla on järjestetty vuosittain, ja siitä on saatu hyvää palautetta. Juhlaa pidetään aidosti kaiken kansan Suomen itsenäisyyden juhlana, eikä vain pienen etuoikeutetun joukon mahdollisuutena.

Ohjelman toteuttajiksi kutsutaan paikallisia esiintyjiä. Tänä vuonna juhlassa esiintyy näyttelijä-trubaduuri Matti Muhonen. Hän esittää sota-ajan laulelmia, ja lukee katkelmia kirjeistä rintamalta. Savonlinnan kaupunginjohtaja Janne Laine kunnioittaa tilaisuutta läsnäolollaan pitämällä juhlapuheen. Veteraani Mauri Kokko muistelee vuoden 1945 sota-ajan loppua, häntä haastattelee Juha Räisänen. Juhlassa on myös yksittäisiä musiikkiesityksiä. Juhlan juontaa Ossi Blomerus. Juhlallisuuksien päätyttyä kaikille tarjotaan itsenäisyyden teemaisesti kahvit kakkuineen. Tapahtumaa markkinoidaan lehdissä ja sosiaalisessa mediassa, tilaisuutta voi myös seurata verkossa www.kolomonen.fi/live jos kokoontumisrajoituksiin tulee muutoksia paikallisesti.

Työryhmän esittely

Savonlinnan seudun Romaniyhdistys ry on perustettu ja rekisteröity 25.11.1971, puoluepoliittisesti sitoutumaton yhdistys, jonka jäsenenä on tällä hetkellä 68 maksavaa jäsentä perheineen. Yhdistyksen jäsenyys on kaikille avoin. 12.10.2021 vietettiin yhdistyksen 50-vuotisjuhlaa, joka oli arvokas ja osallistujia oli paljon. Valtiovalta muisti tervehdyksillä yhdistystä. Myös Suomen Tasavallan presidentti Sauli Niinistö muisti yhdistystä. Presidentti mainitsi miten monipuolisilla tapahtumilla ja koulutustarjonnalla on edistetty romanien kulttuurin tuntemusta ja kielen säilymistä. Toimintaa on järjestetty kaiken ikäisille. Savonlinnan seudun Romaniyhdistys on hieno esimerkki aktiivisesta kansalaisjärjestötoiminnasta. Työ yhtyeellisyyden ja osallisuuden hyväksi on ollut arvokasta.

Kaiken kansan Itsenäisjuhla on toteutettu jo vuosia eri Savonlinnan paikallisyhdistysten kanssa; Savonlinnan seudun Romaniyhdistys ry, Helluntaiseurakunta, ViaDia, Savolaiset selviytyjät ja Savonlinnan seurakunta. Tällä työryhmällä suunnittelemme ja toteutamme kyseisen Kaiken kansan Itsenäisyysjuhlan. Työryhmä kokoontuu suunnittelemaan juhlaa tarvittavin väliajoin. Jokaisella osallistujalla on jotain annettavaa juhlan järjestelyihin, josta kokoamme ohjelman.


Lahjoituksia 6

Kerätty (min. 1200 €)
Tavoite
390 € 2200 €

Lahjoita

Hankkeen keräys on päättynyt.