Pelastetaan Teatteri Avoimet Ovet! Kampanja TAO:n akuuttiin rahoitushaasteeseen

Hankkeen raportti

Teatteri Avoimet Ovet ajautui kassakriisiin syksyllä 2023 monien päällekkäisten syiden seurauksena. Kriisin selättämiseksi nopealla aikataululla suunnittelimme erilaisia toimenpiteitä joista Kulttuurilahja-joukkorahoituskampanja oli yksi. Tavoitteena neljän eri toimenpiteen avulla oli saada 20 000€ kasaan marraskuun loppuun mennessä. Asetimme Kulttuurilahjalle tavoitteeksi puolet tästä summasta. Kampanjan aloittaminen oli nopeaa ja joustavaa ja tapahtui muutamassa päivässä. Mahtavana motivaattorina toimi myös meille se, että jokaista keräämäämme euroa kohden Kulttuurilahjan kautta on mahdollisuutta kasvattaa pottia 20%. Teimme Kansan Sivistysrahastolle rahoitus- ja markkinointisuunnitelman, jonka jälkeen saimme kampanjasivun ja linkin jaettavaksi omissa kanavissamme. Mainostimme sivustoa aktiivisesti muun tilanteestamme tiedottamisen yhteydessä yhdessä muiden toimenpiteiden kanssa. Mielestämme lahjoittaminen sivun kautta oli selkeää ja helppoa ihmiselle, joka halusi meitä tukea. Keräsimme lopulta puolet tavoitesummastamme mutta se ei aiheuttanut haittaa koska saimme muilla keinoin akuuttiin tarpeeseemme kerättyä tuloja yli odotusten.

Miten Kulttuurilahjahanke auttoi toteutuksessa?

Kulttuurilahjahanke oli yksi nopealla aikataululla kehitetty hanke akuutin kassakriisin selättämiseksi. Kassavirtaennuste kääntyi monien tulovirtaa nostattavien toimenpiteiden yhteisvaikutuksesta positiiviseksi. Pystyimme maksamaan meillä työskentelevien taiteilijoiden ja henkilökunnan palkat näiden toimenpiteiden yhteisvaikutuksen ansiosta.

Hankkeen esittely

Teatteri Avoimet Ovet (TAO) on helsinkiläinen ammattiteatteri. Sen taiteellisesti kunnianhimoisista ohjelmistoista on saatu nauttia 25 vuotta. Se on työllistänyt tuhansia freelancer taiteilijoita ja vakiinnuttanut paikkansa helsinkiläisessä kulttuuritarjonnassa.

Teatteri Avoimet Ovilla on nyt vaikeaa! Sen historiaan on mahtunut monenlaisia vaiheita: huikeita kohtaamisia, valtakunnallisia palkintoja, täysiä katsomoita, mutta myös haasteita. Kaikista on selvitty yhteisössä kehittyneen erityisen TAO-hengen ansiosta; monelle se on kotiteatteri!

Tämän vuoden viimeiset kuukaudet ovat selviytymistaistelua! Taiteellisesti kunnianhimoiset suunnitelmat ja rahoitusratkaisut ensi vuosille ovat jo olemassa, pitää vain ponnistella läpi akuuttien taloudellisten haasteiden.

Tule mukaan Operaatio Pelastetaan TAO! Antamalla kulttuurilahjan turvaat toimintamme seuraaville vuosikymmenille, työllistät taiteilijoita ja luot kanssamme näyttämölumoa, niin että myös uudet sukupolvet saavat kokea TAO:n hengen!

Työryhmän esittely

Teatteri Avoimet Ovet (TAO) on vuonna 1998 perustettu, vapaan kentän helsinkiläinen ammattiteatteri, jonka toiminta on jatkuvaa ja ympärivuotista. Vuoden 2013 alusta teatteri on toiminut Helsingin ydinkeskustassa osoitteessa Erottajankatu 5.

Teatteri Avoimet Ovet tuottaa vuosittain kaksi taiteellisesti kunnianhimoista näyttämöteosta sekä toimii vierailunäyttämönä kiertäville ryhmille. Oman ohjelmiston pääpaino on uusissa kotimaisissa kantaesityksissä sekä romaanidramatisoinneissa. Tavanomaisena näytäntövuonna esityksiä ja muita tapahtumia on noin 120. Katsojia/kävijöitä on keskimäärin noin 10 000 henkilöä vuodessa. Teatterin rahoituksen kulmakivet ovat omat lipputulot, tilavuokratulot, baarimyynti sekä Helsingin kaupungin ja Taiteen edistämiskeskuksen harkinnanvaraiset toiminta-avustukset.


Lahjoituksia 59

Kerätty (min. 1000 €)
Tavoite
4145 € 10000 €

Lahjoita

Hankkeen keräys on päättynyt.