Jouni Bäckströmin omakohtainen sooloteos Supermies

Hankkeen esittely

Jouni Bäckströmin (mm. The Fabulous Bäckström Brothers ja Uusi Kipparikvartetti) sooloteos Supermies yhdistelee teatteria, konserttia ja klovneriaa. Autofiktioesitys kertoo ruuhkavuosia elävän taiteilijaisän monista rooleista ja niihin liittyvistä kipuiluista.

Esityksen teemoina ovat tunneherkän miehen sopimattomuus kapeisiin miehen roolimalleihin, identiteetti, isyys, ulkonäköpaineet sekä suomalaisuus. Esitys on yhdistelmä musiikki- ja klovnerianumeroita, monologia sekä Stand up komiikkaa. Tarinaa rytmittävät barokki-triolle sovitetut länsimaisen populaarimusiikin hittikappaleet 1600-luvulta nykypäivään.
Supermiehen ohjaajana toimii englantilaisen Mouths of Lions teatterin taiteellinenjohtaja Georgia Murphy, jonka edellinen yhteistyö Bäckströmin kanssa oli arvostelu- ja yleisömenestystä niittänyt lastenkomedia Tohtori Zeiffal, tohtori Zeigal ja virtahepo, jota ei koskaan saatu kiinni.

Työryhmän esittely

Jouni Bäckström (s. 1981) on fyysiseen teatteriin perehtynyt oopperalaulaja ja musiikkidramaturgi. Hän opiskeli laulua Helsingin Konservatoriossa ja Metropolia Ammattikorkeakoulussa, jossa suoritti Muusikko YAMK -tutkinnon 2018. Hän on täydentänyt koulutustaan teatteritaiteen opinnoilla École Philippe Gaulier -teatterikoulussa Ranskassa vuonna 2015, Teatterikorkeakoulun avoimessa yliopistossa 2011-2013 sekä lukuisilla kansainvälisillä kursseilla. Vuosina 2003-2010 Bäckström opiskeli Tampereen Musiikkiakatemian sävellysluokalla Juhani Nuorvalan ja Jouni Kaipaisen oppilaana.

Jouni Bäckström perusti vuonna 2014 veljensä Petri Bäckströmin kanssa Fabulous Bäckström Brothers -musiikkiteatteriryhmän ja toimii sen toisena taiteellisena johtajana. Ryhmän ensimmäinen produktio (The Fabulous Bäckström Brothers -musiikkikomedia) oli suuri arvostelu- ja yleisömenestys. Sitä on esitetty yhteensä lähes sata kertaa Suomessa, Englannissa ja Saksassa ja YLE on esittänyt siitä tekemäänsä taltiointia omilla kanavillaan. Myös ryhmän seuraavat tuotannot, kuten jouluesitys ”Messias” sekä lastenesitys ”Tohtori Zeiffal, tohtori Zeigal ja virtahepo, jota ei koskaan saatu kiinni” ovat olleet menestyksiä keräten lehdiltä viiden tähden arvosteluja ja ihastuttaen yleisöjä ympäri Suomen.


Lahjoituksia 87

Kerätty (min. 300 €)
Tavoite
4860 € 5000 €

Lahjoita

Hankkeen keräys on päättynyt.