Onnea Teatterikone 20 vuotta!

Hankkeen raportti

Pieni ammattiteatteri Jyväskylästä oli loppu vuonna 2023 talousvaikeuksissa, ja järjesti Kulttuurilahjahankkeen avustuksella kampanjan toiminnan tukemiseksi. Keräsimme yhteensä 3600€ lahjoituksia kampanjan kautta, eli olimme erittäin tyytyväisiä tulokseen. Oma markkinointipanos oli myös olennainen osa onnistumista!

Miten Kulttuurilahjahanke auttoi toteutuksessa?

Kiitos kulttuurilahjahanke! Kerätyt varat käytettiin täysin teatterin kiinteisiin kuluihin loppu vuonna, esim. tilavuokraan ja muiden kiinteiden kulujen maksuun.

Hankkeen esittely

Teatterikone on vapaan kentän ammattiteatteri, jonka perustajat Annu Sankilampi ja Aaro Vuotila aikoinaan unelmoivat omasta teatterista, joka työllistää heidän lisäkseen myös muita esittävän taiteen ammattilaisia. Unelma on tuottanut tulosta ja Teatterikone on toteuttanut 20 vuoden aikana yli 60 näytelmää ja se on esityksissään työllistänyt yli 40 taiteilijaa, sekä tarjonnut monille harrastajille paikan toteuttaa itseään. Teatteri tarvitsee toimiakseen rahoitusta. Vuosien puurtamisen myötä Teatterikone on tilanteessa, jossa se saa toiminta-avustusta Jyväskylän kaupungilta ja Taiteen edistämiskeskuksesta, mutta näillä varoilla katetaan vain hallinnolliset kulut. Produktiokohtaiset tuet mahdollistavat esitysten tekemisen. Rahoittajia ei kuitenkaan saatu tukemaan 20-vuotisjuhlanäytelmää ja siksi Teatterikone kaipaa sinun tai yhteisösi apua. Vaikka Teatterikone saisi myytyä 100 % juhlanäytelmän lipuista, puuttuu silti näytelmän budjetista 1000 €, jotta tekijöille voidaan maksaa kaikki sovitut korvaukset 16 esityksestä. Jos täyttöaste on 80% / esitys, tuen tarve on 7000 €.

Lahjoittamalla pienenkin summan tuet Teatterikoneen vuosikymmenten aikana tekemää työtä ja autat kattamaan juhlanäytelmän valmistamisesta ja esittämisestä syntyneitä kuluja.

Työryhmän esittely

Annu Sankilampi on Teatterikoneen johtaja, perustaja, näytelmäkirjailija, ohjaaja ja näyttelijä. Hänen unelmansa on, että suurella sydämellä tehdyillä, ajassa kiinni olevilla teatteriesityksillä voi elättää edes pienen joukon ihmisiä! Lisäksi juhlanäytelmässä nähdään Teatterikoneen kantava voima Aaro Vuotila, 15 vuotta Teatterikoneessa ihastuttanut Kirsi Sulonen,10 vuotta Teatterikoneessa hauskuuttanut Jussi Helminen, sekä joukko nuoria muusikoita.


Lahjoituksia 97

Kerätty (min. 1000 €)
Tavoite
3600 € 5000 €

Lahjoita

Hankkeen keräys on päättynyt.