Saksankielinen teatterimonologi: Liebe(s) Europa

Hankkeen esittely

\”Mutta ennen kuin Eurooppa oli tointunut, hän hyppäsi yhdellä
loikalla mereen ja ui saalis mukanaan pois.\”
(Mytologiasta Gustav Schwabin mukaan)

\”Eurooppa on idea\” (Bernhard Levy)

Kuka tai mikä Eurooppa oikeastaan on?

Teatteri-illan lähtökohtana on kiinnostus myytteihin. Juuri nykyisessä tilanteessa kun rajoja Euroopan sisällä on yhä uudelleen suljettu, historian, identiteetin ja tilinteon kysymykset ovat tärkeitä. Ajankohtaisia tapahtumia havainnollistavat henkilökohtaiset kokemukset. Viime vuoden tapahtumat veivät kirjoittajan henkilökohtaiselle matkalle, jolla hän työstää rajojen sulkemista ja siitä johtunutta, vieraiden määräämää perheen erottamista. Monologi-ilta koostuu dokumentaarisista ja kaunokirjallisista teksteistä, joihin yhdistyvät itse kirjoitetut tekstikohdat.

Suunniteltu aikataulu esityksille on seuraava:
pe 24.9. (esitysaika ilmoitetaan myöhemmin)
la 25.9. klo 18
Paikka: Tukkateatteri, Laukontori 12, 33200 Tampere

Esityskieli: saksa

Työryhmän esittely

Käsikirjoitus, ohjaus, toteutus: Juliane Mikkonen
Juliane Mikkonen (s.1985) on opiskellut Münchenin Ludwig Maximilian-yliopistossa teatteritiedettä, eurooppalaista etnologiaa sekä yleistä ja vertailevaa kirjallisuustiedettä. Saksassa hän on työskennellyt mm. Frankfurtin oopperassa, Münchenin kansanteatterissa ja Göttingenin ylioppilasteatterissa. Valmistumisensa jälkeen hän on vuodesta 2012 asunut ja työskennellyt Suomessa. Kääntäjänuransa ohella hän on keskittynyt teatteripedagogiikkaan. Viime vuosina hän on ohjannut lasten ja perheiden saksankielisiä teatteriryhmiä ja tehnyt niille teatterikappaleita. Monologi-ilta on hänen ensimmäinen koko illan kestävä teoksensa Saksalaisessa Kulttuurikeskuksessa. Juliane Mikkonen asuu Tampereella.

Monologi: Daria Trenkwalder

Daria Trenkwalder (s. 1984) on itävaltalainen elokuva-, teatteri- ja ääninäyttelijä. Hän suoritti näyttelijäntyön opintonsa Wienissä ja New Yorkissa. Saksalainen yleisö tuntee hänet niin kotimaisista kuin kansainvälisistä elokuva- ja tv-tuotannoista, ja myös teatterissa hän luo kansainvälistä uraa. Syksyllä 2019 hän esiintyi Solveigin roolissa Peer Gyntissä Luxemburgin filharmoniassa. Vuosina 2011 ja 2012 hän esiintyi Englannissa näytelmissä Jerusalem ja Elefanttimies.


Lahjoituksia 22

Kerätty (min. 300 €)
Tavoite
400 € 5000 €

Lahjoita

Hankkeen keräys on päättynyt.