Saksankielinen teatterimonologi: Liebe(s) Europa

Hankkeen esittely

\”Mutta ennen kuin Eurooppa oli tointunut, hän hyppäsi yhdellä
loikalla mereen ja ui saalis mukanaan pois.\”
(Mytologiasta Gustav Schwabin mukaan)

\”Eurooppa on idea\” (Bernhard Levy)

Kuka tai mikä Eurooppa oikeastaan on?

Teatteri-illan lähtökohtana on kiinnostus myytteihin. Juuri nykyisessä tilanteessa kun rajoja Euroopan sisällä on yhä uudelleen suljettu, historian, identiteetin ja tilinteon kysymykset ovat tärkeitä. Ajankohtaisia tapahtumia havainnollistavat henkilökohtaiset kokemukset. Viime vuoden tapahtumat veivät kirjoittajan henkilökohtaiselle matkalle, jolla hän työstää rajojen sulkemista ja siitä johtunutta, vieraiden määräämää perheen erottamista. Monologi-ilta koostuu dokumentaarisista ja kaunokirjallisista teksteistä, joihin yhdistyvät itse kirjoitetut tekstikohdat.

Suunniteltu aikataulu esityksille on seuraava:

Esitys ke 25.8. (esityspaikka ja – aika ilmoitetaan myöhemmin)
Esitys to 26.8. (esityspaikka ja – aika ilmoitetaan myöhemmin)

Esityskieli: saksa

Työryhmän esittely

Käsikirjoitus, ohjaus, toteutus: Juliane Mikkonen
Juliane Mikkonen (s.1985) on opiskellut Münchenin Ludwig Maximilian-yliopistossa teatteritiedettä, eurooppalaista etnologiaa sekä yleistä ja vertailevaa kirjallisuustiedettä. Saksassa hän on työskennellyt mm. Frankfurtin oopperassa, Münchenin kansanteatterissa ja Göttingenin ylioppilasteatterissa. Valmistumisensa jälkeen hän on vuodesta 2012 asunut ja työskennellyt Suomessa. Kääntäjänuransa ohella hän on keskittynyt teatteripedagogiikkaan. Viime vuosina hän on ohjannut lasten ja perheiden saksankielisiä teatteriryhmiä ja tehnyt niille teatterikappaleita. Monologi-ilta on hänen ensimmäinen koko illan kestävä teoksensa Saksalaisessa Kulttuurikeskuksessa. Juliane Mikkonen asuu Tampereella.

Monologi: Ute Reiber
Ute Reiber (s. 1984) on näyttelijä ja laulaja. Hän on esiintynyt yli 10 vuoden ajan näytelmissä ja musikaaleissa. Lisäksi hän kiertää Saksaa yhtyeensä kanssa. Vuodesta 2018 lähtien hän on johtanut Kreativagentur KULTUR LE MUC:ia partnerinsa kanssa sekä toteuttanut teatteri- ja elokuvaprojekteja. Näyttämöuransa ohella hän opiskelee psykologiaa. Ute Reiber asuu Münchenissä.


Lahjoituksia 21

Kerätty (min. 300 €)
Tavoite
360 € 5000 €
Keräys aikaa jäljellä
Päättyy
73 päivää 26.08.2021

Lahjoita

Summa Tällä summalla mahdollistetaan:
10 € Harjoitustilan vuokraus yhdeksi tunniksi
20 € Rekvisiitan hankintaa.
30 € Osa näyttämötilan vuokrasta (harjoitusta varten)
50 € Tuotannon palkkakuluja
100 € Yhden esityksen näyttämövuokra